Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Seat Toledo 2012

aikuismatkustajien suoja 34 pistettä (94 %)

lasten suoja 39 pistettä (80 %)

jalankulkijatörmäys 25 pistettä (69 %)

turvavarusteet 5 pistettä (71 %)

Seat Toledo sai tulokseksi 5 tähteä

Euro NCAP tutkimukset vahvistivat, että Seat Toledo on rakenteeltaan identtinen auto Skoda Rapidin kanssa. Seat on vahvistanut Euro NCAPille, että Toledossa on samat turvavarusteet kuin Rapidissa. Näiden tietojen valossa, Euro NCAP katsoo, että Skoda Rapidin arviointitulokset voidaan soveltaa sellaisenaan myös Seat Toledoon.

Toledon varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet sekä turvavyömuistuttimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurointi lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Lisäksi on osoitettu, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäyksessä auto sai täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä suoja oli monin paikoin hyvä ja rintakehän suoja oli riittävä. Istuin ja pääntuki antoivat vähäisen suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Törmäystesteissä 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken liike ei ollut liiallista ja auto sai täydet pisteet. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, mikä estää tehokkaasti pään osumista auton rakenteisiin. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää myös selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja ei kuitenkaan saa riittävää tietoa turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä jäi ilman pisteitä. Turvaistuimen käytöstä etuistuimella silloin, kun turvatyynyä ei ole kytketty pois, ei varoiteta riittävän selkeästi.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri suojasi hyvin jalankulkijan jalkoja ja sai täydet pisteet. Useimmissa lapsen pään todennäköisissä iskukohdissa konepelti suojasi hyvin. Sen sijaa aikuisen pään todennäköisissä iskukohdissa suoja oli valtaosin huono.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste. Toledossa on vakiona kuljettajan ja etumatkustajan turvavyömuistuttimet. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädintä ei ole.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2012
 • Auton valmistaja:

  Seat
 • Malli:

  Toledo
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  94%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  92%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  70%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%