Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Seat Mii 2011

aikuismatkustajien suoja 32 pistettä (89 %)
lasten suoja 39 pistettä (80 %)
jalankulkijatörmäys 17 pistettä (46 %)
turvavarusteet 6 pistettä (86 %)

Seat Mii sai tulokseksi 5 tähteä

Seat Mii on identtinen auto Volkswagen up!:n & Skoda Citigon kanssa, joten kolaritestitulokset ovat identtiset.

Seat Miin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Etumatkustajan suojasta auto sai täydet pisteet. Testinuket osoittivat, että kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Seat pystyi osoittamaan, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä vartalon kaikki osa-alueet saivat riittävän suojan. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä kuljettajan rintakehän saama suoja oli vähäistä. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

3-vuotiasta lasta simuloivan nuken saamasta suojasta Mii sai täydet pisteet. Kasvot menosuuntaan istuneen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista etutörmäystestissä. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja ei kuitenkaan saa selvää tietoa turvatyynyn tilasta, joten järjestelmää ei huomioitu Euro NCAPin testissä. Turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä ei myöskään varoiteta riittävän hyvin.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri antoi valtaosin hyvän suojan jalankulkijan jaloille. Konepeiton etureuna puolestaan antoi huonon suojan kaikissa testatuissa osissa, eikä Mii saanut yhtään pistettä. Lapsen pään todennäköisten iskukohtien kohdalla konepeitto antoi huonon suojan. Aikuisen pään iskukohdissa suoja oli joissain kohdin hyvä ja toisissa kohdin huono.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiona useimmissa Euroopan maissa, mutta lisävaruste joissain malleissa muutamissa maissa. Seatin antamien tietojen mukaan, se täyttää Euro NCAPin asennusmäärävaatimukset vuodelle 2011, joten järjestelmä läpäisi testivaatimukset. Kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädintä ei ole saatavilla Mii-malleihin.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2011
 • Auton valmistaja:

  Seat
 • Malli:

  Mii
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  89%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  80%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  46%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  86%
  100%