Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Seat Leon 2012

aikuismatkustajien suoja 34 pistettä (94 %)

lasten suoja 45 pistettä (92 %)

jalankulkijatörmäys 25 pistettä (70 %)

turvavarusteet 5 pistettä (71 %)

Seat Leon sai tulokseksi 5 tähteä

Leonin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt sekä kuljettajan polviturvatyyny. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet, voimanrajoittimet sekä turvavyömuistuttimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -yläankkurointi lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Seat osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Leon sai sivutörmäyksessä täydet pisteet antamalla hyvän suojan koko vartalolle. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän ja vatsan alueen saama suoja oli riittävä ja pään sekä lantion suoja hyvä. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Törmäystesteissä Leon sai täydet pisteet sekä 3-vuotiaalle että 1,5-vuotiaalle antamastaan suojasta. Etutörmäystestissä 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken liike ei ollut liiallista. Sivutörmäystestissä simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, mikä estää tehokkaasti pään osumista auton rakenteisiin. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää myös selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa selkeän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä sai pisteet tältä osa-alueelta. Turvaistuimen käytöstä etuistuimella silloin, kun turvatyynyä ei ole kytketty pois, varoitetaan selkeästi pysyvästi kiinnitetyllä varoituksella.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri suojasi hyvin jalankulkijan jalkoja ja sai täydet pisteet. Konepellin etureuna puolestaan antoi vain vähäisen tai huonon suojan kaikissa testatuissa kohdissa. Konepelti antoi hyvän suojan suurimmassa osassa niitä paikkoja, joihin jalankulkijan pää todennäköisimmin iskeytyisi.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste ja vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Myös kuljettajan ja etumatkustajan turvavyömuistuttimet ovat vakiona. Arvioidussa Leonissa oli kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin, mutta Euro NCAP ei arvioinut sitä, sillä se ei ole vakiovaruste kaikissa malleissa.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2012
 • Auton valmistaja:

  Seat
 • Malli:

  Leon
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  94 %
 • Lasten turvallisuus:

  92 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  70 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  71 %