Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Seat Ibiza 2008

etutörmäys 14 (88%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 34 pistettä
jalankulkijatörmäys 19 (53%)
lasten suoja 38 (78%)

Seat Ibiza sai täydet viisi tähteä aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta ja neljä tähteä viidestä lapsiturvallisuudesta. Jalankulkijaturvallisuuden testitulos oli kolme tähteä neljästä.

Seat Ibizan varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan yksivaiheiset etuturvatyynyt ja sivuturvatyynyt. Autossa on turvavyömuistutin etuistuimilla ja turvavöiden esikiristimet sekä etu- että takaistuimilla. Turvavöiden voimanrajoittimet ovat etuistuinten lisäksi takaistuimen reunapaikoilla. Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten sijaitsevat takaistuimen reunapaikoilla. Auto on varustettu ABS-jarruilla ja hätäjarrutehostimella.

Etutörmäystesti

Matkustamo säilytti törmäyksessä hyvin muotonsa ja etumatkustajan polvet sekä reidet olivat hyvin suojattu. Seat pystyi osoittamaan Euro NCAP:lle, että ohjauspylvästä lukuun ottamatta auton kojelauta antaa yhtä hyvän suojan erikokoisille ja eri istuma-asennoissa istuville kuljettajille ja matkustajille.

Sivutörmäystesti

Ei erityistä huomautettavaa.

Lapsiturvallisuus

Auto sai täydet pisteet puolitoistavuotiaan lapsimatkustajan suojasta. Etuistuimen turvatyyny voidaan kytkeä pois käytöstä, jolloin selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen käyttö on mahdollista. Kuljettajalle annettava tieto tuon turvatyynyn tilasta ei kuitenkaan ole riittävän selkeä, eikä turvatyynyn poiskytkemisen tärkeydestä muistutettu riittävän selkeästi. Myöskään Isofix-kiinnikkeiden sijaintia ei ollut merkitty riittävän selkeästi.

Turvavyömuistutin

Seat Ibizassa on turvavyömuistutin kuljettajan ja etumatkustajan paikalla.

Jalankulkijaturvallisuus

Auton puskuri sai testissä täydet pisteet. Konepeiton osa, johon lapsijalankulkijan pää törmäystilanteessa todennäköisesti osuisi, arvioitiin suojaltaan kohtalaiseksi. Aikuisen jalankulkijan suoja arvioitiin heikoksi.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2008
 • Auton valmistaja:

  Seat
 • Malli:

  Ibiza
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  3/5 tähteä