Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Seat Exeo 2010

aikuismatkustajien suoja 28 pistettä (77 %)
lasten suoja 40 pistettä (81 %)
jalankulkijatörmäys 18 pistettä (50 %)
turvavarusteet 4 pistettä (57 %)

Seat Exeo sai tulokseksi 4 tähteä

Seat Exeon varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheiset etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho, thorax-sivuturvatyyny ja kuljettajan polviturvatyyny. Etuistuimien turvavöissä on esikiristimet ja kaikilla paikoilla lisäksi voimanrajoittimet. Takaistuimilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurit lastenistuimia varten. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä.

Aikuismatkustajien suoja

Seat Exeon matkustamon rakenteet säilyttivät törmäyksessä hyvin muotonsa. Hollannissa, josta testiautot hankittiin, kuljettajan polviturvatyyny on vakiovaruste. Osassa Euroopan maita se on kuitenkin lisävaruste. Testeissä ilmeni, ettei polviturvatyyny suojannut riittävän hyvin, vaan kojelaudan rakenteet aiheuttivat loukkaantumisriskin polville ja reisille. Pisteet olivat hyvin lähellä ilman polviturvatyynyä olevan mallin kanssa, joten tähtiluokitus pätee polviturvatyynyn kanssa ja ilman oleviin Exeo-malleihin. Sivutörmäystestistä Exeo sai täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehä sai heikon suojan. Peräänajoa seuraavassa piiskaheilahduksessa matkustajien suoja oli vähäinen.

Lasten suoja

Exeo sai täydet pisteet 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken saamasta suojasta sekä etu- että sivutörmäyksessä. Pään heilahdus ei ollut liian voimakas ja sekä 3- että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissa sivutörmäyksessä. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja ei kuitenkaan saa selvää viestiä turvatyynyn tilasta. Turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn poiskytkemistä varoittava tarra ei ole riittävän selkeä eikä sitä ole kiinnitetty tarpeeksi hyvin.

Jalankulkijatörmäys

Exeon puskuri suojasi riittävän hyvin jalankulkijoiden jalkoja, mutta konepeiton etureuna ei saanut yhtään pistettä. Lapsen pään todennäköisten iskukohtien osalta konepeitto antoi vähäisen suojan mutta aikuisen pään kohdalla huonon suojan.

Turvavarusteet

Ajonvakautusjärjestelmä ja kuljettajan turvavyömuistutin ovat vakiovarusteita kaikissa Exeo-malleissa. Autossa on vakiovarusteena säädin kuljettajalle maksiminopeuden asettamiseen, mutta ei pyytänyt Euro NCAPia huomioimaan sitä testissä.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

4/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2010
 • Auton valmistaja:

  Seat
 • Malli:

  Exeo
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  77 %
 • Lasten turvallisuus:

  81 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  50 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  57 %