Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Renault Zoe 2013

aikuismatkustajien suoja 32 pistettä (89 %)

lasten suoja 39 pistettä (80 %)

jalankulkijatörmäys 24 pistettä (66 %)

turvavarusteet 8 pistettä (85 %)

Renault ZOE sai tulokseksi 5 tähteä

Renault ZOEn varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -yläankkurointi turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinukkejen lukemat osoittivat, että etumatkustaja sai hyvän suojan kaikille vartalonosilleen. Kuljettajan rintakehä sai riittävän suojan. Renault osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäyksessä testinuket saivat hyvän suojan kaikille vartalonosille ja ZOE sai täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli heikko. Etuistuimet ja pääntuet antoivat vähäisen suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Vuonna 2013 Euro NCAP käyttää aiempaa paremmin lapsia simuloivia nukkeja ja arvioi lapsiturvallisuutta entistä laajemmalla turvaistuimien soveltuvuutta mittaavalla asteikolla. ZOE sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta lasta simuloivalle nukelle törmäysteissä antamastaan suojasta. 3-vuotiasta simuloiva nukke pysyi hyvin paikoillaan etutörmäystestissä kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, mikä ehkäisee tehokkaasti lapsen pään osumista auton rakenteisiin. Kokoluokan 2/3-turvaistuimia ei saa kunnolla kiinnitettyä takapenkin keskipaikalle. Muuten autoon on helppo asentaa kaikki turvaistuimet, joihin auton kiinnitykset on suunniteltu. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää myös selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa hyvää tietoa turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä palkittiin testissä.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri antoi hyvän suojan jalankulkijan jaloille kaikissa testatuissa kohdissa ja sai täydet pisteet. Konepellin etureunan antama suoja lantiolle oli vähäistä. Konepelti suojasi valtaosin riittävästi niissä kohdissa, joihin aikuisen tai lapsen pää todennäköisimmin iskeytyisi. Joissain kohdissa suoja oli hyvä.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena kaikissa ZOE-malleissa ja se vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia. Kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Lisäksi ZOE-malleissa on vakiovarusteena manuaalisesti toimiva kuljettajan asettama huippunopeuden säädin.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2013
 • Auton valmistaja:

  Renault
 • Malli:

  Zoe
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  89%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  80%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  66%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  85%
  100%