Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Renault Twingo 2014

aikuismatkustajien suoja 30 pistettä (78 %)
lasten suoja 40 pistettä (81 %)
jalankulkijatörmäys 25 pistettä (68 %)
turvavarusteet 7 pistettä (56 %)

Renault Twingo sai tulokseksi 4 tähteä

Renault Twingon varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt sekä päätä ja rintakehää suojaavat turvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet. Kaikilla paikoilla on voimanrajoittimet ja turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Etumatkustaja sai hyvän suojan koko vartalolleen. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Erikokoiset ja eri asennoissa istuvat saavat yhtä hyvän suojan. Jarrupolkimen taaksepäin suuntautunut liike laski kuljettajan nilkkojen ja säärien suojan vähäiselle tasolle. Sivutörmäystestissä kaikki muut vartalonosat saivat hyvän suojan paitsi rintakehä, jonka suoja oli riittävä. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli heikko. Sekä etu- että takaistuimet antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lapsimatkustajien suoja

Renault Twingo sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta lasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. Kasvot menosuuntaan asetetussa turvaistuimessa olleen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista, mutta niskaan kohdistui liian kovia voimia. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, mikä mahdollistaa selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen käytön tällä paikalla. Kuljettaja saa selkeän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä sai täydet pisteet. Autoon saa asennettua kunnolla kaikki turvaistuimet, joille auton kiinnikkeet on suunniteltu.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri suojasi hyvin jalankulkijan jalkoja ja sai täydet pisteet. Konepellin etureunan antama suoja sen sijaan vaihteli pääosin heikosta huonoon. Konepelti suojasi jalankulkijan päätä valtaosin vähäisesti tai riittävästi. Jäykkien tuulilasinpilareiden kohdalla suoja oli huono.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Vakiovarusteena on myös järjestelmä, jolla kuljettaja saa tiedon kulloisestakin nopeusrajoituksesta ja voi säätää maksiminopeuden sitä vastaavaksi. Kaistavahti on lisävaruste, mutta sen asennusmäärien arvioidaan olevan liian vähäinen, jotta Euro NCAP olisi testannut sen. Twingossa ei ole automaattista hätäjarrutusjärjestelmää.

Kokonaisarvio:

4/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2014
 • Auton valmistaja:

  Renault
 • Malli:

  Twingo
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  78%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  81%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  68%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  56%
  100%