Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Renault Twingo 2007

etutörmäys 11 (69%)
sivutörmäys 16 (89%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 1
kaikkiaan 28 pistettä
jalankulkijatörmäys 11 (31%)
lasten suoja ei arvioitu

Renault Twingo sai neljä tähteä viidestä aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta ja kaksi tähteä neljästä jalankulkijaturvallisuudesta. Lapsiturvallisuuden osalta autoa ei arvosteltu ollenkaan.

Renault Twingon varusteluun kuuluvat muun muassa kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt ja sivuturvatyynyt. Sekä etu- että takaistuimilla on turvavöiden voimanrajoittimet, etuistuimilla lisäksi turvavöiden esikiristimet ja turvavyömuistutin kuljettajan paikalla. Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten löytyvät etumatkustajan paikalta sekä takaistuimen oikealta reunapaikalta. Autossa on myös hätäjarrutustehostin.

Joissain maissa Twingossa on kolme erillistä takaistuinta, joissa jokaisessa on Isofix-kiinnikkeet. Toisissa malleissa on puolestaan yhtenäinen takaistuin, jossa Isofix-kiinnikkeet ovat vain oikealla reunapaikalla. Tällä hetkellä oikealta ohjattavia malleja ei ole saatavilla yhtenäisellä takaistuimella varustettuna.

Etutörmäystesti

Ohjaamo säilytti hyvin muotonsa törmäystilanteessa. Kojelaudan rakenteet aiheuttavat kuitenkin loukkaantumisriskin sekä kuljettajan että etumatkustajan polville ja reisiluille.

Sivutörmäystesti

Ei erityistä huomautettavaa.

Lapsiturvallisuus

Etuistuinten ollessa Euro NCAP:n käyttämässä testiasennossa (keskiasento), eivät Renaultin suosittelemat lastenistuimet mahtuneet takaistuimille. Tämän vuoksi autoa ei voitu arvostella lapsiturvallisuuden osalta.

Turvavyömuistutin

Renault Twingossa on turvavyömuistutin kuljettajan paikalla.

Jalankulkijaturvallisuus

Auton puskuri arvioitiin suojaukseltaan kohtalaiseksi, mutta konepeiton etuosa jäi testissä pisteittä. Jalankulkijoiden pään suojauksen osalta konepeitto arvioitiin heikoksi.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2007
 • Auton valmistaja:

  Renault
 • Malli:

  Twingo
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä