Renault Scenic

aikuismatkustajien suoja 34,5 pistettä (90 %)
lapsimatkustajien suoja 40,2 pistettä (82 %)
jalankulkijan suoja 28,5 pistettä (67 %)
turvavarusteet 7,1 pistettä (59 %)

Renault Scenic sai tulokseksi 5 tähteä

Renault Scenicin turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja

Polviturvatyyny: kuljettaja
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan muut vartalonosat saivat hyvän suojan paitsi niska, jonka suoja oli huono. Renaultilta kerrottiin, että niskan kääntyminen oli huomattavasti ennakoitua voimakkaampaa. Renault aikoo tehdä muutoksia, jotta suojaa saadaan parannettua. Takamatkustajan rintakehän saama suoja oli vähäinen.

Sivutörmäystestissä Scenic suojasi hyvin kaikkia elintärkeitä vartalonosia ja sai täydet pisteet. Sivutörmäystestiä voimakkaammassa pylvästestissä kaikki muut vartalonosat saivat hyvän suojan paitsi rintakehä, jonka saama suoja oli riittävä.

Peräänajotestissä etuistuimet ja pääntuet sekä takaistuimet suojasivat hyvin aiheuttamalta piiskaniskuvammalta hyvin. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmä toimi hyvin taajamanopeuksilla, joilla piiskaniskuvammoja aiheuttavat kolarit usein tapahtuvat.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä sekä 6- että 10-vuotiasta simuloivien testinukkejen vartalonosat saivat joko hyvän tai riittävän suojan.

Sivutörmäystestissä suoja oli hyvä. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettava turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, ja järjestelmä sai tästä pisteet.

Kaikki turvaistuimet, joita varten autossa on kiinnikkeet, sai asennettua kunnolla paikoilleen. Asennettaessa painoluokan 1 ja 2 turvaistuimia kasvot menosuuntaan on kuitenkin noudatettava erityistä tarkkaavaisuutta, sillä auton käyttöohjekirja on tältä osin epäselvä.

Jalankulkijan suoja

Konepelti suojasi jalankulkijan päätä valtaosin riittävästi. Sen etureunassa ja tuulilasin pilareiden kohdalla suoja oli heikompi. Lantion saama suoja vaihteli heikosta hyvään.

Puskurin suoja jalankulkijan jaloille oli sen sijaan hyvä kaikissa testatuissa kohdissa.

Jalankulkijat tunnistava automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä on vakiovaruste. Järjestelmä esti törmäyksiä tai auttoi vähentämään niiden vaikutusta useissa testitapauksissa.

Turvavarusteet

Autossa on vakiovarusteena turvavyömuistuttimet kaikilla paikoilla.

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi hyvin maantienopeuksilla tehdyissä testeissä. Nopeusavustin tunnistaa kulloinkin voimassa olevan nopeusrajoituksen ja ilmoittaa sen kuljettajalle, joka voi asettaa nopeuden rajoittimen tähän nopeuteen.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2016
 • Auton valmistaja:

  Renault
 • Malli:

  Scenic
 • Autoluokat:

  Tila-autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  90%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  82%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  67%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  59%
  100%