Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Renault Modus 2004

etutörmäys 14 (88%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 1
kaikkiaan 33 pistettä
jalankulkijatörmäys 6 (17%)
Lasten suoja 38 (78%)

Modus saavutti viiden tähden tuloksen uusitun etutörmäyskokeen jälkeen, kun Renault oli muuttanut kuljettajan turvatyynyn toimintaa. Moduksen kori on erityisen vahva ja tarjoaa hyvän suojan matkustajille. Auto jäi etutörmäyksessä vain kahden pisteen päähän maksimituloksesta. Autossa on kaksivaiheiset etuturvatyynyt sekä kaksivaiheiset etuturvavöiden esikiristimet ja turvapysäyttimet. Myös takaistuimen reunapaikoilla on turvavöiden esikiristimet ja turvapysäyttimet. Lasten suoja oli erittäin hyvä. Jalankulkijoiden suoja ei sen sijaan vakuuttanut.

Etutörmäys

Korin muodon muutokset olivat minimaalisia. Kaksivaiheiset etuturvatyynyt sekä etuturvavöiden esikiristimet ja turvapysäyttimet rajoittavat matkustajien liikettä eteenpäin törmäyshetkellä. Yhdessä vahvan korirakenteen kanssa matkustajien rintakehään ja jalkoihin kohdistuva rasitus jäi siten pieneksi. Kuljettajan polvien ja reisien suojaamiseksi on nähty paljon vaivaa. Jalkatilan muodonmuutos oli vähäinen.

Sivutörmäys

Auto tarjosi erittäin hyvän suojan sivutörmäyksessä: Modus sai täydet pisteet sekä sivu- että pylvästestissä. Turvajärjestelmään kuuluvat istuimeen asennetut ylävartaloa suojaavat sivuturvatyynyt sekä päätä suojaavat turvaverhot. Turvaverhot suojasivat matkustajia sekä edessä että takana.

Lasten turvaistuin

Etumatkustajan turvatyyny on kytkettävissä pois päältä ja turvatyynyn tila näkyy mittaristosta. Renault on varustanut Moduksen hyvillä varoitusmerkinnöillä etumatkustajan aurinkolipan molemmille puolille muistuttamaan lapselle aiheutuvasta vaarasta asennettaessa turvaistuin selkä menosuuntaan etumatkustajan paikalle turvatyynyn taakse. Molemmat testissä käytetyt Renault-merkkiset Römer Duo Plus -turvaistuimet asennettiin paikoilleen ISOFIX- ja istuinten yläpuolisilla kiinnikkeillä. Molemmat lapset olivat hyvin suojattuja, mutta vanhemman lapsen rintakehä kuormittui etutörmäyksessä jonkin verran.

Törmäys jalankulkijaan

Jalankulkijoiden suoja ei ole kehittynyt muun suojan tasolle. Ainoastaan aikuisten päähän kohdistuvien iskujen osumakohdat suojasivat jonkin verran, mutta konepellin muut osat ja puskuri ovat jalankulkijoille vaarallisia.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2004
 • Auton valmistaja:

  Renault
 • Malli:

  Modus
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  1/5 tähteä