Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Renault Mégane Hatchback 2014

aikuismatkustajien suoja 32 pistettä (83 %)
lasten suoja 38 pistettä (78 %)
jalankulkijatörmäys 22 pistettä (60 %)
turvavarusteet 6 pistettä (48 %)

Renault Mégane Hatchback sai tulokseksi 3 tähteä

Renault Méganen varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet, ja kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Renault Méganessa erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Kuljettajaa simuloivan nuken kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan ja auto ansaitsi täydet pisteet. Myös sivutörmäystestissä kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan ja Renault sai täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän suoja oli vähäinen. Etuistuimet ja pääntuet antoivat vähäisen suojan ja takaistuimet huonon suojan peräänajoa seuraavaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lapsimatkustajien suoja

Testien mukaan Renault sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta lasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. Kasvot menosuuntaan asetetussa turvaistuimessa olleen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista, vaikka niskalle suoja oli vain kohtalainen. Etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois käytöstä, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kytkintä ei ole kuitenkaan merkitty kyllin selvästi eikä järjestelmä saanut pisteitä. Autossa on selvästi varoitettu turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn kytkemistä pois. Kaikki turvaistuimet saa asennettua kunnolla autoon.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta. Konepellin etureunan jaloille antama suoja oli kuitenkin valtaosin huono. Konepelti suojasi päätä valtaosin riittävästi. Suoja oli huono vain tuulilasin alareunan ja A-pilareiden kohdalla.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Etuistuinten turvavyömuistuttimet vastaavat Euro NCAP:n vaatimuksia. Järjestelmä ilmoittaa tekstillä kuljettajalle takaistuimien turvavyötilanteesta, mutta tieto ei ole saatavilla kaikilla kielillä, joten järjestelmä ei vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia. Renault on korjaamassa tilannetta lähiaikoina. Toimivalla järjestelmällä Renault olisi saanut neljä tähteä. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin on vakiovaruste ja vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia.

Kokonaisarvio:

3/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2014
 • Auton valmistaja:

  Renault
 • Malli:

  Mégane Hatchback
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  83%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  78%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  60%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  48%
  100%