Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Renault Megane 2008

etutörmäys 16 (100%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 3
kaikkiaan 37 pistettä
jalankulkijatörmäys 11 (31%)
lasten suoja 39 (80%)

Renault Mégane sai täydet viisi tähteä aikuismatkustajien kolariturvallisuudessa ja neljä tähteä viidestä lapsiturvallisuudessa. Jalankulkijaturvallisuuden testitulos oli kaksi tähteä neljästä.

Méganen varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheiset etuturvatyynyt, kaksikammioiset sivuturvatyynyt sekä päätä suojaava turvaverho. Etumatkustajien turvavöissä on esikiristimet ja mukautuvat voimanrajoittimet. Takaturvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Turvavyömuistutin on kaikille matkustajille. Niskatuet suojaavat matkustajien niskaa ja selkärangan yläosaa peräänajon piiskailmiössä. Takaistuimilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, ABS-jarrut ja hätäjarrutehostin.

Etutörmäystesti

Méganen matkustamon rakenteet säilyttivät törmäyksessä hyvin muotonsa: A-pilari siirtyi taaksepäin vain 10 mm. Auto sai täydet pisteet matkustajien suojasta. Kuljettajan ja etumatkustajan polvien ja reisien suoja oli hyvä. Renault pystyi myös näyttämään, että suoja olisi yhtä hyvä erikokoisille sekä erilaisissa asennoissa istuville matkustajille.

Sivutörmäystesti

Täydet pisteet.

Lapsiturvallisuus

Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Tieto turvatyynyn tilasta jää kuitenkin kuljettajalle epäselväksi. Varoitusteksti istuimen vääränlaisesta käytöstä on kuitenkin esillä selvästi ja pysyvästi. Isofix-kiinnikkeiden sijainti takaistuimilla on EuroNCAP:n testin jälkeen merkitty nyt riittävän selvästi.

Turvavyömuistutin

Méganessa on turvavyömuistutin kaikille matkustajille.

Jalankulkijaturvallisuus

Konepeiton etuosa ei saanut lainkaan pisteitä jalankulkijan jalkojen suojasta. Myös konepeitto arvioitiin heikosti suojaavaksi sekä aikuisen että lapsen pään todennäköisten iskemäkohtien osalta.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2008
 • Auton valmistaja:

  Renault
 • Malli:

  Megane
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  3/5 tähteä