Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Renault Megane 2002

etutörmäys 14 (88%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 1
kaikkiaan 33 pistettä
jalankulkijatörmäys 11 (31%)

Meganen erittäin vahva kori suojaa hyvin. Tästä osoituksena ovat hyvät testitulokset: täydet pisteet sivutörmäyksestä ja kahta vaille täydet pisteet etutörmäyksestä. Turvavöiden esikiristimet ja turvapysäyttimet on suunniteltu pitämään kuljettajan polvet paikallaan. Lasten turvaistuinten antama suoja oli erittäin hyvä, turvaistuimet täyttivät lähes kaikki EuroNCAP-kriteerit. Jalankulkijoiden tulos oli heikompi, keskinkertaisen tuloksen johdosta Renaultia kehotetaan kiinnittämään huomiota jalankulkijoiden suojan parantamiseen.

Etutörmäys

Kaksivaiheisten etuturvatyynyjen paine kasvaa vakavammissa onnettomuuksissa. Meganessa on myös anturi, joka säätää turvatyynyn toimintaa kuljettajan painon mukaan. Turvavöissä on erilliset kiristimet lantio- ja viisto-osalle. Kuljettajan polvien ja reisien suojaan on kiinnitetty suunnittelussa erityistä huomiota. Jalkatila säilytti muotonsa erittäin hyvin ja pehmusteet suojasivat jalkoja. Takaistuimen keskipaikan kolmipisteturvavyö suojaa merkittävästi lantiovyötä paremmin.

Sivutörmäys

Megane sai täydet pisteet sivu- ja pylvästestissä. Päätä ja rintakehää suojaavat sivuturvatyynyt suojasivat sekä edessä että takana matkustavia.

Lasten turvaistuin

Matkustajan etuturvatyyny on kytkettävissä pois manuaalisesti. Tästä kertovat irrotettava kaavio ja teksti kojelaudan matkustajan puoleisessa päässä. Selkä menosuuntaan etumatkustajan paikalle asennetun turvaistuimen aiheuttamasta loukkaantumis- ja hengenvaarasta on selkeät varoitusmerkinnät. Molemmat Renault-merkkiset turvaistuimet, kasvot menosuuntaan asennettu Britax Römer Duo ja selkä menosuuntaan asennettu Kiddy Easyfix ovat ISOFIX-kiinnitteisiä ja kiinnityspisteet on merkitty selkeästi auton istuimiin. Kolmivuotiaan turvaistuimessa on yläpuolinen kiinnityshihna, jolla turvaistuin kytkettiin takaistuimen selkänojaan ja tavaratilassa olevaan kiinnikkeeseen. Puolitoistavuotiaan turvaistuin on kiinnitetty lattiaan tukirakenteella ja hihnalla. Molempien lasten päät pysyivät suojassa etu– ja sivutörmäystesteissä, mikä on harvinaista. Vanhemman lapsen rintakehän kuormitus nousi kuitenkin korkeaksi.

Törmäys jalankulkijaan

Jalankulkijoiden suoja ei ole kehittynyt samassa tahdissa muun turvallisuuden kanssa. Auton etuosa on erittäin jäykkä, mutta muutamat konepellin osat suojaavat. Tulos oli pettymys uudelle autolle.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2002
 • Auton valmistaja:

  Renault
 • Malli:

  Megane
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä