Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Renault Laguna 2007

etutörmäys 16 (100%)
sivutörmäys 17 (94%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 3
kaikkiaan 36 pistettä
jalankulkijatörmäys 10 (28%)
lasten suoja 41 (84%)

Renault Laguna sai täydet viisi tähteä aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta ja neljä tähteä viidestä lapsiturvallisuudesta. Jalankulkijaturvallisuuden testitulos oli kaksi tähteä neljästä.

Renault Lagunan varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan mukautuvat kaksivaiheiset etuturvatyynyt, kaksikammioiset sivuturvatyynyt sekä päätä suojaava turvatyyny. Etuistuimilla on turvavöiden voimanrajoittimet ja kaksivaiheiset esikiristimet. Takaistuimen kaikilla paikoilla on turvavöiden voimanrajoittimet, joiden lisäksi takaistuimen reunapaikoilla on turvavyön esikiristin. Autossa on Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten takaistuimen reunapaikoilla ja turvavyömuistuttimet kaikilla istuimilla. Auto on varustettu hätäjarrutustehostimella, säädettävällä nopeudenrajoittimella ja ajonvakautusjärjestelmällä.

Etutörmäystesti

Matkustamo säilytti törmäyksessä hyvin muotonsa. Kuljettajan oikean sääri oli ainoa osa-alue, jonka suoja ei saanut täysiä pisteitä. Kuljettajan sekä matkustajan polvet ja reisiluut olivat hyvin suojattu. Renault pystyi osoittamaan, että kojelaudan rakenteet eivät aiheuttaisi vaaraa erikokoisille ja eri istuma-asennoissa istuville kuljettajille ja matkustajille.

Sivutörmäystesti

Auto sai täydet pisteet testinuken lukemien perusteella. Iskun puoleinen takaovi kuitenkin aukesi törmäyksessä, mistä vähennettiin yksi piste. Renault tutkii ongelmaa.

Lapsiturvallisuus

Renault Laguna sai täydet pisteet kolmen vuoden ikäistä lasta kuvaavan testinuken lukemien perusteella sekä etu- että sivutörmäystestistä. Etuistuimen turvatyyny voidaan kytkeä pois käytöstä, jolloin selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen käyttö on mahdollista. Kuljettajalle annettava tieto tuon turvatyynyn tilasta ei ole riittävän selkeä. Isofix-kiinnikkeiden sijaintia ei ollut merkitty riittävän selkeästi.

Turvavyömuistutin

Lagunassa on turvavyömuistuttimet kaikilla paikoilla.

Jalankulkijaturvallisuus

Konepeiton etureuna ei saanut lainkaan pisteitä jalkojen suojasta. Konepeiton suoja jalankulkijan päälle oli enimmäkseen huono.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2007
 • Auton valmistaja:

  Renault
 • Malli:

  Laguna
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä