Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Renault Laguna 2001

etutörmäys 15 (94)
sivutörmäys 18 (100%)
kaikkiaan 33 (97%)
jalankulkijatörmäys 12 (33%)

Renault Laguna pääsi ensimmäisessä testissä lähelle viiden tähden tulosta. Renault kehitti turvavarusteita ensimmäisen testin jälkeen ja auto testattiin uudelleen. Turvaistuimiin ja sivuturvatyynyihin tehdyt parannukset tuottivat halutut tulokset. Lagunan kori on erittäin vakaa ja matkustajat ovat törmäyksissä hyvin suojattuja. Laguna sai sivutörmäystestistä täydet pisteet ja etutörmäyksessä yhtä vaille täydet pisteet.

Etutörmäys

Kaksivaiheiset etuturvatyynyt suojaavat hyvin myös rajummissa etutörmäyksissä. Korin rakenne säilyi vakaana ja ohjauspylväs pysyi paikallaan. Kuljettajan turvavyön kaksivaiheinen pyrotekninen esikiristin ja turvapysäytin estivät polvien osumisen kojelautaan ja suojasivat myös reisiä loukkaantumiselta. Jalkatilan rakenne säilyi erittäin vakaana ja pehmusteet suojasivat jalkoja. Takaistuimen keskipaikan kolmipisteturvavyö suojaa merkittävästi kaksipistevyötä paremmin.

Sivutörmäys

Erittäin hyvä suoja sivutörmäyksessä. Turvajärjestelmään kuuluvat päätä ja rintakehää suojaavat sivuturvatyynyt. Laguna sai sivutörmäystestistä täydet pisteet.

Lasten turvaistuin

Matkustajan turvatyyny on vakiovaruste ja Lagunassa on selkeät varoitukset turvaistuimen sijoittamisesta etuistuimelle. Valitettavasti nämä varoitukset ovat irrotettavissa. Renault Kiddy Easyfix –turvaistuimet kiinnitetään erityisillä asennuspulteilla aikuisten istuimiin. Kasvot menosuuntaan sijoitettu kolmivuotiaan turvaistuin kiinnitettiin yläpäästään hihnalla takaistuimeen ja tavaratilaan sijoitettuun kiinnikkeeseen. Ensimmäistä kertaa tämänkaltainen rakenne toimi hyvin EuroNCAP-etutörmäystestissä. Renault panostaa voimakkaasti lasten turvallisuuteen autoissaan. Parantamisen varaa on kuitenkin edelleen. Sivutörmäyksessä lasten päät jäivät suojaa vaille.

Törmäys jalankulkijaan

Jalankulkijaturvallisuus ei ole kehittynyt matkustajien suojaa vastaavaksi. Lagunan etupää on erittäin jäykkä, pisteitä tuli muutamista konepellin suojaavista kohdista.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2001
 • Auton valmistaja:

  Renault
 • Malli:

  Laguna
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä