Renault Koleos

aikuismatkustajien suoja 34,5 pistettä (90%)
lapsimatkustajien suoja 38,9 pistettä (79%)
jalankulkijan suoja 26,1 pistettä (62%)
turvavarusteet 9,1 pistettä (75%)

Renault Koleos sai tulokseksi 5 tähteä

Renault Koleosin turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja
Polviturvatyyny: ei saatavilla
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan lukuun ottamatta kuljettajan oikean jalan sääriluuta, jonka suoja oli vähäinen. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä takamatkustajan pään ja rintakehän suoja oli vähäinen, ja muiden elintärkeiden vartalonosien suoja hyvä tai riittävä.

Sivutörmäystestissä ja sivutörmäystestiä voimakkaammassa pylvästestissä kaikkien elintärkeiden vartalonosien suoja oli hyvä ja Koleos sai täydet pisteet.

Peräänajotestissä etuistuimien ja pääntukien suoja piiskaniskuvammoilta oli hyvä. Myös takaistuinten suoja piiskaniskuvammoilta oli hyvä. Vakiovarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmä toimi hyvin taajamanopeuksilla tehdyissä testeissä.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä 10-vuotiasta simuloivan testinuken niskan suoja oli huono. Kuusivuotiasta simuloivan testinuken rintakehän suoja oli heikko. Kummankin nuken muiden elintärkeiden vartalonosien suoja oli hyvä tai riittävä.

Sivutörmäystestissä kummankin testinuken elintärkeät vartalonosat saivat hyvän suojan. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, ja järjestelmä sai tästä pisteet. Kaikki turvaistuimet, jotka autoon on tarkoitettu, sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

Konepelti suojasi jalankulkijan päätä valtaosin hyvin tai riittävästi.

Puskurin suoja jalankulkijan jaloille oli hyvä tai riittävä. Jalankulkijan lantion saama suoja vaihteli hyvästä huonoon. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä ei tunnista jalankulkijoita.

Turvavarusteet

Vakiovarusteinen aktiivinen kaistavahti varoittaa kuljettajaa, mikäli auto on ajautumassa pois ajokaistalta. Paikallisen nopeusrajoituksen tunnistava nopeusavustin on vakiovarusteena. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi maantienopeuksilla tehdyissä testeissä riittävästi.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2017
 • Auton valmistaja:

  Renault
 • Malli:

  Koleos
 • Autoluokat:

  Isot maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  90%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  79%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  62%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  75%
  100%