Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Renault Grand Scenic 2009

aikuismatkustajien suoja 33/36 (91 %)
lasten suoja 37/49 (76 %)
jalankulkijatörmäys 15/36 (42 %)
turvavarusteet 7/7 (99 %)

Renault Grand Scenic sai tulokseksi 5 tähteä

Grand Scenicin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheiset etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt ja päätä suojaava turvaverho. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on kaksoiskiristimet, ja takamatkustajien vöissä on esikiristimet. Takaistuimilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurit lastenistuimia varten. Kaikille matkustajille on turvavyömuistuttimet. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä.

Aikuismatkustajien suoja

Grand Scenicin matkustamon rakenteet säilyttivät törmäyksessä hyvin muotonsa. Auto antoi hyvän suojan molempien etumatkustajien rintakehille. Myös polvet, reidet ja lantiot olivat hyvin suojassa ja Renault pystyi osoittamaan, että auto turvaa yhtä hyvin erikokoisia ja eri asennoissa istuvia matkustajia. Sivutörmäystestissä Grand Scenic sai täydet pisteet ja pylvästestissäkin rintakehä sai riittävän suojan. Peräänajoa seuraavassa piiskaheilahduksessa Grand Scenic antama suojan arvioitiin vähäiseksi.

Lasten suoja

Dynaamisissa testeissä testinukkeihin kohdistuneet voimat ja kiihtyvyydet eivät olleet liian suuria. 3-vuotiasta simuloiva nukke ei liikkunut liikaa eteenpäin etutörmäystestissä. Sivutörmäystestissä sekä 3- että 1,5-vuotiasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Poiskytketystä turvatyynystä ei kuitenkaan ilmoiteta kuljettajalle riittävän selvästi, joten Grand Scenic ei saanut järjestelmästä pisteitä.

Jalankulkijatörmäys

Grand Scenicin puskuri sai täydet pisteet jalankulkijoiden jaloille antamastaan suojasta. Konepeiton etureuna antama suoja jalankulkijalle arvioitiin pääosin vähäiseksi. Konepeitto antoi huonon suojan sekä lapsen että aikuisen pään todennäköisten iskukohtien osalta.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste useimmissa Euroopan maissa, mutta on lisävarusteena osassa maita. Myytävien Grand Scenicien, joissa ajonvakautusjärjestelmä on vakiona, odotetaan yltävän Euro NCAPin vaatimustasolle vuoden 2009 aikana. Sama koskee myös huippunopeuden rajoitinjärjestelmää, jonka avulla kuljettaja voi määrittää maksiminopeuden. Turvavyömuistuttimet ovat vakiona kaikille matkustajille.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2009
 • Auton valmistaja:

  Renault
 • Malli:

  Grand Scenic
 • Autoluokat:

  Tila-autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  91 %
 • Lasten turvallisuus:

  76 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  42 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  99 %