Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Renault Fluence ZE 2011

aikuismatkustajien suoja 26 pistettä (72 %)
lasten suoja 41 pistettä (83 %)
jalankulkijatörmäys 13 pistettä (37 %)
turvavarusteet 6 pistettä (84 %)

Renault Fluence ZE sai tulokseksi 4 tähteä

Renault Fluence ZE:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on kaksivaiheiset esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Kuljettajan turvatyynyssä ei kuitenkaan ollut riittävästi painetta, jotta pään osuminen ohjauspyörän kehään olisi estynyt. Autoa rangaistiin pistemenetyksellä tästä ”pohjakosketuksesta”. Renault on ilmoittanut Euro NCAPille tutkivansa asiaa tarkoituksena tehdä parannuksia. Kojelaudan rakenteet saattavat aiheuttaa loukkaantumisriskin kuljettajan ja etumatkustajan polville ja reisille. Sivutörmäystestissä rintakehän saama suoja oli riittävä ja muiden vartalonosien suoja hyvä. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli vähäistä. Istuin ja pääntuki antoivat vähäisen suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan. Auto tarkastettiin jokaisen testiosion jälkeen, eikä merkkejä sähköiskun vaarasta havaittu.

Lasten suoja

3-vuotiasta lasta simuloivan nuken saamasta suojasta Fluence ZE sai täydet pisteet. Kasvot menosuuntaan istuneen 3-vuotiasta simuloivan nuken liike ei ollut liiallista etutörmäystestissä. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja ei kuitenkaan saa riittävän hyvää tietoa turvatyynyn tilasta. Pysyvästi kiinnitetty varoitus varoittaa turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä.

Jalankulkijatörmäys

Lapsen ja aikuisen pään iskukohdissa konepeiton antama suoja oli valtaosin huono. Konepeiton etureuna suojasi enimmäkseen huonosti jalankulkijan reisiä ja lantiota. Puskuri antoi valtaosin hyvän suojan jalankulkijan jaloille ja sai täydet pisteet.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste ja se täyttää Euro NCAPin testivaatimukset. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin on lisävaruste joissain malleissa, mutta sen odotetaan olevan vakiovaruste riittävän monessa myytävässä autossa, joten se vastaa Euro NCAPin asennusmäärävaatimuksia vuodelle 2011.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

4/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2011
 • Auton valmistaja:

  Renault
 • Malli:

  Fluence ZE
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  72 %
 • Lasten turvallisuus:

  83 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  37 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  84 %