Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Renault Clio 2012

aikuismatkustajien suoja 32 pistettä (88 %)
lasten suoja 43 pistettä (89 %)
jalankulkijatörmäys 24 pistettä (66 %)
turvavarusteet 7 pistettä (99 %)

Renault Clio sai tulokseksi 5 tähteä

Renault Clion varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurit lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Clion matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Renault osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Auto sai sivutörmäyksessä täydet pisteet. Sen sijaan sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehä sai heikon suojan. Istuin ja pääntuki antoivat vähäisen suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Clio sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta simuloivalle nukelle antamastaan suojauksesta etutörmäystestissä. 3-vuotiasta lasta simuloiva nukke pysyi hyvin paikoillaan kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessaan. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin pakoillaan istuimissaan, mikä esti tehokkaasti testinukkeja osumasta auton rakenteisiin. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä sai pisteitä testissä. Autossa varoitetaan selvästi turvaistuimen käytöstä etuistuimella silloin, kun turvatyynyä ei ole kytketty pois.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri suojasi hyvin jalankulkijan jalkoja ja sai täydet pisteet. Konepellin etureunan antama suoja oli valtaosin hyvä. Lapsen ja aikuisen pään todennäköisissä iskeytymäkohdissa konepelti suojasi huonosti tai vähäisesti.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena kaikissa Clio-malleissa, ja se vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Kaikkien istuinten turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita samoin kuin kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2012
 • Auton valmistaja:

  Renault
 • Malli:

  Clio
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  88%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  89%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  66%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  99%
  100%