Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Renault Clio 2000

etutörmäys 11 (69)
sivutörmäys 15 (83%)
kaikkiaan 26 (76%)
jalankulkijatörmäys 13 (36%)

Uudelleen testattu Clio sai korkeat pisteet sivutörmäyksestä, vaikka autossa ei ole sivuturvatyynyjä. Myös etutörmäyksessä Clio pärjäsi hyvin. Erityistä kiitosta Clio sai turvallisista lasten turvaistuimista sekä näiden asianmukaisista varoitusmerkinnöistä.

Etutörmäys

Ensimmäisen testin jälkeen Renault teki muutoksia Clion matkustamon rakenteisiin, ja Clion uudelleentestaus sallittiin näiden muutosten jälkeen. Myös turvatyynyt ovat uudenmallisia, toiminnaltaan kuitenkin entisten kaltaisia. Clio menetti pisteitä kuljettajan sääriin ja rintakehään kohdistuneista kovista iskuista. Jälkimmäiset olivat rajuja turvavöiden esikiristimistä huolimatta. Takaistuimen keskipaikalla on useista muista ryhmän autoista poiketen kolmipisteturvavyö, joka voidaan kuitenkin asentaa väärin, jos toinen kiinnikkeistä jätetään kiinnittämättä.

Sivutörmäys

Clio on luokkansa parhaiten suojattuja autoja sivutörmäyksessä. Oven vaahtomuovirakenteet aiheuttavat lantiolle pienen loukkaantumisvaaran. Testinuken takaosaan kohdistui rasitus, joka jakautui kylkiluihin tasaisemmin kuin tositilanteessa. Näitä seikkoja lukuunottamatta Clio sai testiryhmältä suuret kiitokset sivutörmäyssuojastaan.

Lasten turvaistuin

Molemmat turvaistuimet ovat erityisesti Renaultiin suunniteltuja ja näitä varten istuimet on varustettu omilla kiinnikkeillään. 1-vuotiaan istuin on sijoitettu selkä ja 3-vuotiaan kasvot menosuuntaan. Jälkimmäinen todettiin yhdeksi parhaista koskaan testatuista. 3-ovisessa autossa lapsen sijoittaminen paikalleen ja irrottaminen istuimesta on hankalaa. Kasvot menosuuntaan sijoitettu istuin ei täysin suojannut päätä sivutörmäyksessä. Molemmin puolin aurinkolippoja sijoitetut varoitustarrat ovat selkeitä, mutta irrotettavissa. Renault ilmoitti ottavansa kritiikin huomioon.

Törmäys jalankulkijaan

Useiden muiden nyt testattujen autojen tavoin jalankulkijatörmäyksen pisteet tulivat lähes kokonaisuudessaan törmäyksestä aikuiseen ja lapseen. Jalkoihin kohdistuneista iskuista Clio sai huonot arvostelut.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2000
 • Auton valmistaja:

  Renault
 • Malli:

  Clio
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä