Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Renault Captur 2013

aikuismatkustajien suoja 32 pistettä (88 %)
lasten suoja 39 pistettä (79 %)
jalankulkijatörmäys 22 pistettä (61 %)
turvavarusteet 7 pistettä (81 %)

Renault Captur sai tulokseksi 5 tähteä

Renault Capturen varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Sekä etu- että takaistuimissa on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Kuljettaja sai hyvän suojan kaikille vartalonosilleen, mutta etumatkustajan rintakehä sai vain riittävän suojan. Renault osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä rintakehä sai riittävän suojan, ja muut vartalonosat hyvän suojan. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli heikkoa, ja vatsan seutu sai vähäisen suojan. Etuistuimet ja pääntuet antoivat vähäisen suojan peräänajoa seuraavaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lasten suoja

Captur sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta etu- ja sivutörmäystestissä. Se ja 3-vuotiasta simuloiva nukke oli istutettu selkä menosuuntaan asennettavaan turvaistuimeen. Kolmivuotiasta simuloivan nuken pään huomattiin osuneen C-pilariin, joten päänsuojasta ei annettu yhtään pistettä. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, mikä ehkäisee tehokkaasti lapsen pään osumista auton rakenteisiin. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois, jolloin istuimella voi käyttää myös selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa riittävän hyvää tietoa turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä palkittiin pisteillä. Kaikki ne turvaistuintyypit, joihin auton istuimet on suunniteltu, saa asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta. Konepellin etureuna antoi pääosin hyvän suojan lantion seudulle. Niissä kohdin konepeltiä, joihin jalankulkijan pää todennäköisimmin iskeytyisi, suoja oli riittävää.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena kaikissa Captur-malleissa, ja se vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia. Kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettama maksiminopeudensäädin on lisävaruste, ja se vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2013
 • Auton valmistaja:

  Renault
 • Malli:

  Captur
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  88 %
 • Lasten turvallisuus:

  79 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  61 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  81 %