Range Rover Velar | Autoliitto

Olet täällä

Range Rover Velar

TEST 2017
Aikuisten turvallisuus
93
Lasten turvallisuus
85
Jalankulkijoiden turvallisuus
74
Turvallisuus-järjestelmät
72

aikuismatkustajien suoja 35,5 pistettä (93%)
lapsimatkustajien suoja 41,8 pistettä (85%)
jalankulkijan suoja 31,3 pistettä (74%)
turvavarusteet 8,7 pistettä (72%)

Range Rover Velar sai tulokseksi 5 tähteä

Range Rover Velarin turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja
Polviturvatyyny: ei saatavilla
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Etumatkustajan kaikki elintärkeät vartalonosat saivat hyvän suojan. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä takamatkustajan rintakehän suoja oli vähäinen. Kuljettajan ja takamatkustajan muut vartalonosat saivat hyvän tai riittävän suojan.

Sivutörmäystestissä ja sivutörmäystestiä voimakkaammassa pylvästestissä kaikkien vartalonosien suoja oli hyvä ja Velar sai täydet pisteet.

Peräänajotestissä etuistuimet ja pääntuet suojasivat piiskaniskuvammoilta hyvin. Takaistuinten suoja piiskaniskuvammoilta oli vähäinen. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmä toimi hyvin taajamanopeuksilla ja esti törmäykset lähes kaikilla testinopeuksilla.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä 10-vuotiasta simuloivan testinuken niskan suoja oli vähäinen, mutta kaikkien muiden vartalonosien suoja hyvä tai riittävä. Kuusivuotiasta simuloivan testinuken kaikkien vartalonosien suoja oli hyvä tai riittävä.

Sivutörmäystestissä suoja oli hyvä kummankin nuken kaikille vartalonosille. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, ja järjestelmä sai tästä pisteet. Kaikki turvaistuimet, jotka autoon on tarkoitettu, sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

Konepelti suojasi jalankulkijaa valtaosin hyvin tai riittävästi.

Puskurin suoja jalankulkijan jaloille oli hyvä, mutta lantion suoja vaihteli hyvästä huonoon.

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee niin jalankulkijat kuin toiset ajoneuvot. Järjestelmä esti tai ehkäisi törmäykset kaikissa testeissä eri nopeuksilla.

Turvavarusteet

Vakiovarusteena oleva automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä onnistui estämään tai ehkäisemään törmäykset kaikissa tapauksissa maantienopeuksilla tehdyissä testeissä. Vakiovarusteena Velarissa on myös kuljettajan asettama nopeudenrajoitin sekä kaistavahti, joka varoittaa kuljettajaa, mikäli auto on ajautumassa pois ajokaistalta.

Range Rover Velar

Jaa muillekin