Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Range Rover Evoque 2011

aikuismatkustajien suoja 31 pistettä (86 %)
lasten suoja 37 pistettä (75 %)
jalankulkijatörmäys 15 pistettä (41 %)
turvavarusteet 6 pistettä (86 %)

Range Rover Evoque sai tulokseksi 5 tähteä

Range Rover Evoquen varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheiset etuturvatyynyt päätä suojaava turvaverho, sivuturvatyynyt ja kuljettajan polviturvatyyny. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Kuljettajan turvatyynyssä ei kuitenkaan ollut riittävästi painetta, jotta pään osuminen kojelautaan olisi estynyt. Vaikka testinukkejen lukemat olivat hyviä, autoa rangaistiin pistemenetyksellä tästä ”pohjakosketuksesta”. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Range Rover pystyi osoittamaan, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Kuljettajan rintakehän suoja arvioitiin vähäiseksi. Sivutörmäystestissä kaikki vartalon alueet saivat hyvän suojan ja Evoque ansaitsi täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä vatsanseudun saama suoja oli riittävä ja muut vartalonosat saivat hyvän suojan. Istuin ja pääntuki antoivat vähäisen suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

3-vuotiasta lasta simuloivan nuken saamasta suojasta Evoque sai täydet pisteet. Kasvot menosuuntaan istuneen 3-vuotiasta simuloivan nuken liike ei ollut liiallista etutörmäystestissä. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, mikä vähensi vaarallisten pääkontaktien mahdollisuutta. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Järjestelmä ei kuitenkaan vastaa Euro NCAPin vaatimuksia, sillä kuljettaja ei kuitenkaan saa riittävän hyvää tietoa turvatyynyn tilasta. Järjestelmä ei saanut pisteitä. Turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä varoitetaan huonosti.

Jalankulkijatörmäys

Vain puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta. Konepeiton etureuna suojasi huonosti jalkoja, eikä saanut yhtään pistettä. Konepeitto suojasi jalankulkijan päätä huonosti lähes kaikissa testatuissa kohdissa.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste kaikissa Evoque-malleissa. Myös kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädintä ei ole saatavilla Evoque-malleihin.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2011
 • Auton valmistaja:

  Range
 • Malli:

  Rover Evoque
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  86%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  75%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  41%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  86%
  100%