Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Range Range Rover 2012

aikuismatkustajien suoja 33 pistettä (91 %)

lasten suoja 41 pistettä (84 %)

jalankulkijatörmäys 23 pistettä (63 %)

turvavarusteet 6 pistettä (86 %)

Range Rover sai tulokseksi 5 tähteä

Range Roverin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on voimanrajoittimet ja esikiristimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Range Rover osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Etumatkustajaa simuloiva nukke sai hyvän suojan kaikille vartalonosilleen etutörmäystestissä. Auto sai sivutörmäyksessä täydet pisteet antamalla hyvän suojan koko vartalolle. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli vähäinen ja muiden osien hyvä. Istuin ja pääntuki antoivat vähäisen suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Range Rover sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta simuloivalle testinukelle antamastaan suojasta törmäystesteissä. Etutörmäystestissä kasvot menosuuntaan istuneen 3-vuotiasta simuloivan nuken liike ei ollut liiallista. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin paikoillaan, mikä estää tehokkaasti pään osumista auton rakenteisiin. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää myös selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja ei kuitenkaan saa riittävää tietoa turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä ei saanut pisteitä. Pysyvästi kiinnitetty kyltti varoittaa selvästi turvaistuimen käytöstä etuistuimella silloin, kun turvatyynyä ei ole kytketty pois.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri suojasi hyvin jalankulkijan jalkoja useimmissa testatuissa kohdissa ja sai täydet pisteet. Konepellin etureuna sen sijaan suojasi huonosti jalankulkijaa, eikä saanut yhtään pistettä. Konepelti antoi hyvän suojan suurimmassa osassa niitä paikkoja, joihin jalankulkijan pää todennäköisimmin iskeytyisi.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena kaikissa Range Rover -malleissa ja se vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Kaikkien istuinten turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin on myös vakiovaruste, mutta se ei vastaa kaikilta osin Euro NCAPin vaatimuksia ja jäi ilman pisteitä.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2012
 • Auton valmistaja:

  Range
 • Malli:

  Range Rover
 • Autoluokat:

  Isot maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  91%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  84%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  63%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  86%
  100%