Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Qoros 3 2013

aikuismatkustajien suoja 34 pistettä (95 %)
lasten suoja 43 pistettä (87 %)
jalankulkijatörmäys 28 pistettä (77 %)
turvavarusteet 7 pistettä (81 %)

Qoros 3 sai tulokseksi 5 tähteä

Qoros 3:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -yläankkurointi turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinukkejen lukemat osoittivat etumatkustajan saavan hyvän suojan kaikille vartalonosilleen. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saavat hyvän suojan. Qoros osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan, ja auto sai täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä pää ja lantio saivat hyvän suojan ja rintakehä sekä vatsanseutu riittävän suojan. Etuistuimet ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajon aiheuttamaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lasten suoja

Qoros 3 sai täydet pisteet 1,5- ja 3-vuotiaalle lapselle antamastaan suojasta. Kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa istuneen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista etutörmäystestissä. Sivutörmäyksessä molemmat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, mikä ehkäisee tehokkaasti pään osumista auton rakenteisiin. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää myös selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa hyvän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä sai pisteet. Kaikkien painoryhmien turvaistuimet, joita varten auton kiinnikkeet on suunniteltu, voidaan asentaa turvallisesti paikoilleen.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri suojasi hyvin jalankulkijan jalkoja kaikissa testatuissa kohdissa ja ansaitsi maksimipisteet. Konepellin etureuna antoi valtaosin hyvän suojan. Jalankulkijan pää sai riittävän suojan lähes kaikissa kohdin konepeltiä, mutta ei tuulilasipilareiden kohdalla.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on Qoros 3:n vakiovaruste ja vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Myös kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin on vakiovaruste.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2013
 • Auton valmistaja:

  Qoros
 • Malli:

  3
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  95%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  87%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  77%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  81%
  100%