Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Porsche Macan 2014

aikuismatkustajien suoja 33 pistettä (88 %)
lasten suoja 43 pistettä (87 %)
jalankulkijan suoja 22 pistettä (60 %)
turvavarusteet 9 pistettä (66 %)

Porsche Macan sai tulokseksi 5 tähteä

Porsche Macanin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheiset etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot edessä ja takana sekä sivuturvatyynyt edessä. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Porsche osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä Macan sai maksimipisteet tarjoten hyvän suojan kaikille elintärkeille vartalonosille. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä pään ja lonkanseudun suoja oli hyvä ja rintakehän sekä vatsanseudun riittävä. Etu- ja takaistuimet antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lapsimatkustajien suoja

Macan sai 1,5- ja 3-vuotiaita lapsia simuloivilla nukeilla tehdyissä törmäystesteissä maksimipisteet. Etutörmäyksessä kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa olleen, 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken pää ei liikkunut liikaa ja sekä rintakehään että niskaan kohdistuvat voimat olivat sallituissa rajoissa.

Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin turvaistuimissaan, mikä ehkäisee pään osumista auton koviin rakenteisiin.

Etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois käytöstä, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa selkeän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä sai pisteet. Autoon saa asennettua kunnolla kaikki turvaistuimet, joille auton kiinnikkeet on suunniteltu.

Jalankulkijan suoja

Puskuri sai jalankulkijan jaloille tarjoamastaan suojasta maksimipisteet. Konepellin etureuna antoi puolestaan huonon suojan lantiolle ja jäi ilman pisteitä. Konepellin jalankulkijan päälle antama suoja vaihteli ulkoreunojen vähäisen ja keskiosien hyvän välillä. Suoja oli huono vain tuulilasin pohjan sekä tuulilasin pilareiden kohdalla.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat Porsche Macanissa vakiovarusteita. Vakiovarusteisiin kuuluu myös nopeusrajoitin, jossa kuljettaja asettaa nopeuden. Sitä voi halutessaan täydentää nopeusrajoituksen esittävällä karttapohjaisella ominaisuudella. Tämän ominaisuuden odotetaan olevan useimmissa myydyissä autoissa, ja se otettiin siksi huomioon testauksessa. Karttaan ja kameraan perustuva järjestelmä sekä etutörmäyksestä varoittava järjestelmä ovat valinnaisia lisävarusteita, eikä niiden odoteta olevan laajalti myydyissä autoissa. Ne jätettiin siksi testauksen ulkopuolelle. Kaistavahti kuuluu vakiovarusteisiin.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2014
 • Auton valmistaja:

  Porsche
 • Malli:

  Macan
 • Autoluokat:

  Isot maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  88%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  87%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  60%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  66%
  100%