Peugeot Rifter

aikuismatkustajien suoja 34,9 pistettä (91%)
lapsimatkustajien suoja 39,8 pistettä (81%)
jalankulkijan suoja 28,2 pistettä (58%)
turvavarusteet 8,9 pistettä (68%)

Peugeot Rifter sai tulokseksi 4 tähteä

Peugeot Rifterin turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: ei saatavilla
Polviturvatyyny: ei saatavilla
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja matkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan rintakehän ja niskan suoja oli vähäinen ja muiden vartalonosien suoja hyvä. Takamatkustajan suoja oli hyvä tai riittävä.

Sivutörmäystestissä kaikki elintärkeät vartalonosat saivat hyvän suojan, ja Rifter sai täydet pisteet. Sivutörmäystestiä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän suoja oli riittävä ja muiden vartalonosien suoja hyvä.

Peräänajotestissä etuistuimien ja pääntukien sekä takaistuimien suoja piiskaniskuvammoilta oli hyvä. Vakiovarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmä toimi hyvin taajamanopeuksilla tehdyissä testeissä.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä ja sivutörmäystestissä sekä kuusivuotiasta että 10-vuotiasta simuloivat testinuket saivat hyvän suojan lukuun ottamatta kuusivuotiasta simuloivan nuken niskaa, jonka suoja oli riittävä.

Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, ja järjestelmä sai tästä pisteet. Kaikki turvaistuimet, jotka autoon on tarkoitettu, sai asennettua kunnolla paikoilleen. ISOFIX/i-Size-kiinnikkeet eivät kuulu vakiovarustukseen kaikissa maissa. Turvaistuimia ei voida asentaa kolmannelle penkkiriville.

Jalankulkijan suoja

Konepelti suojasi jalankulkijan päätä riittävästi tai vähäisesti. Suoja oli huonoa A-pilareiden alueella.

Puskurin suoja jalankulkijan jaloille ja lantiolle oli hyvä. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee niin jalankulkijat kuin toiset ajoneuvot. Järjestelmä tunnisti joissain testeissä jalankulkijat hyvin, mutta sen kokonaistoiminta luokiteltiin vähäiseksi. Järjestelmä ei tunnista nopeammin liikkuvia tienkäyttäjiä kuten pyöräilijöitä.

Turvavarusteet

Nopeusavustin tunnistaa paikallisen nopeusrajoituksen ja kuljettaja voi asettaa nopeudenrajoittimen tähän nopeuteen. Automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän toiminta maantienopeuksilla tehdyissä testeissä sai arvosanan vähäinen. Aktiivinen kaistavahti varoittaa kuljettajaa ja ohjaa auton takaisin kaistalle.

Kokonaisarvio:

4/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2018
 • Auton valmistaja:

  Peugeot
 • Malli:

  Rifter
 • Autoluokat:

  Tila-autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  91%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  81%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  58%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  68%
  100%