Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Peugeot Partner 2014

aikuismatkustajien suoja 21 pistettä (56 %)
lasten suoja 36 pistettä (74 %)
jalankulkijatörmäys 23 pistettä (63 %)
turvavarusteet 6 pistettä (48 %)

Peugeot Partner sai tulokseksi 3 tähteä

Peugeot Partnerin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet, ja etuistuimissa on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille.

Citroën Berlingo ja Peugeot Partner ovat identtisiä autoja. Euro NCAP testasi Citroën Berlingon.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Ohjauspylväs, virtalukko ja kojelaudan takareuna aiheuttivat kuitenkin loukkaantumisriskin erikokoisille ja eri asennoissa istuville. Sivutörmäystestissä kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan ja auto sai täydet pisteet. Lantioturvatyyny ja päätä suojaava turvaverho ovat lisävarusteita, mutta niitä ei ollut asennettu testiautoon.

Lapsimatkustajien suoja

Testien mukaan auto sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta lasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. Kasvot menosuuntaan asetetussa turvaistuimessa olleen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista, mutta niskaan kohdistuneet voimat ja rintakehän kiihdytysvoimat osoittivat vain kohtuullista suojaa. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, mikä mahdollistaa selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen käytön tällä paikalla. Kytkintä ei ole kuitenkaan merkitty selkeästi, joten järjestelmä ei saanut pisteitä. Autoon saa asennettua kunnolla kaikki turvaistuimet, joille auton kiinnikkeet on suunniteltu.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri suojasi hyvin jalankulkijan jalkoja ja sai täydet pisteet. Konepellin etureunan antama suoja vaihteli hyvästä heikkoon ja huonoon. Konepelti suojasi jalankulkijan päätä valtaosin hyvin, mutta konepellin reunoilla ja jäykkien tuulilasin pilareiden kohdalla suoja oli huono.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste. Turvavyömuistutin on valmistenumerosta VIN VF7 7J9HP0 EJ713660 alkaen vakiona kuljettajan ja etumatkustajan istuimissa. Sitä edeltävissä autoissa järjestelmä on vain kuljettajan istuimessa. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin on lisävaruste ja se vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Partenerissa ei ole kaistavaroitinta tai automaattista hätäjarrutusjärjestelmää.

Kokonaisarvio:

3/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2014
 • Auton valmistaja:

  Peugeot
 • Malli:

  Partner
 • Autoluokat:

  Tila-autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  56%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  74%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  63%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  48%
  100%