Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Peugeot 407 2004

etutörmäys 15 (94%)
sivutörmäys 16 (89%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 34 pistettä
jalankulkijatörmäys 15 (42%)
Lasten suoja 39 (80%)

407:n vahva kori ja turvajärjestelmät suojasivat matkustajat hyvin. Etutörmäystestin tulos jäi vain pisteen päähän maksimista. Turvavyöt ja –tyynyt suojasivat matkustajat hyvin, eikä kuljettajan pää osunut ohjauspyörään. Sivutörmäyksessä suojaa antavat rintakehää ja päätä suojaavat sivuturvatyynyt. Molemmat lapset olivat myös hyvin suojattuja. Jalankulkijoiden turva oli keskitasoa, aikuisten päät jäivät vaille suojaa.

Etutörmäys

Hyvin toimivaan turvajärjestelmään sisältyvät kuljettajan ja matkustajan kaksivaiheiset etuturvatyynyt. Kuljettajan polvia suojaava turvatyyny oli myös tehokas. Korin rakenne on erittäin vahva, sillä kynnyksen ja pilarien alueiden sekä jalkatilan muodonmuutokset jäivät pieniksi. Takaistuimen kaikissa kolmessa turvavyössä on turvapysäyttimet.

Sivutörmäys

Istuimeen asennettu turvatyyny ja erillinen päätä suojaava sivuturvatyyny osoittautuivat tehokkaiksi. Jälkimmäinen suojasi myös takana matkustavia. Sivutörmäystestin tuloksia heikensi törmäysenergian kanavoituminen testinuken selkärankaan epärealistisella tavalla. Samalla rintakehän kuormitus pieneni.

Lasten turvaistuin

Valmistaja suositteli molemmille lapsille kasvot menosuuntaan asennettuja Britax Römer Duo Plus –turvaistuimia, jotka asennettiin paikoilleen ISOFIX-kiinnikkeillä. Molemmat lapset olivat hyvin suojattuja, vaikka etutörmäyksessä vanhemman lapsen rintakehä kuormittui jonkin verran. Etumatkustajan turvatyyny on kytkettävissä pois päältä. Tämän kytkimen ohje löytyy irrotettavasta kaaviosta ja tekstistä. 407:ssä on matkustajan aurinkolipan molemmilla puolilla asianmukaiset varoitukset, jotka muistuttavat lapselle aiheutuvasta hengen- ja loukkaantumisvaarasta vaarasta asennettaessa turvaistuin selkä menosuuntaan etumatkustajan paikalle turvatyynyn taakse.

Törmäys jalankulkijaan

Toisin kuin yleensä, konepellin etureuna suojasi jalankulkijoita puskuria paremmin. lasten päähän kohdistuvissa osumissa suojaa oli jonkin verran, mutta ei aikuisten päähän kohdistuvissa iskuissa.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2004
 • Auton valmistaja:

  Peugeot
 • Malli:

  407
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä