Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Peugeot 406 2001

etutörmäys 8 (50)
sivutörmäys 10 (56%)
kaikkiaan 18 (53%)
jalankulkijatörmäys 14 (39%)

Peugeot 406 testattiin edellisen kerran vuonna 1997. Nykyinen versio on kehittynyt pääasiassa turvajärjestelmiin ja korin pienten rakenteellisten vahvistusten myötä. Etumatkustajan turvatyyny on kytkettävissä pois päältä, joten turvaistuin voidaan asentaa selkä menosuuntaan etumatkustajan istuimelle. Moottorin käydessä asetusta on mahdollista muuttaa avaimella, mutta kojelaudan merkkivalo varoittaa vaarasta.

Etutörmäys

Kori ei suojannut matkustajia tehokkaasti eikä turvatyyny pitänyt kuljettajan päätä suojassa. Kojelaudan alapuoliset kovat rakenteet aiheuttavat loukkaantumisriskin polville ja säärille. Jalkatilan muoto muuttui törmäyksessä ja aiheutti vammautumisvaaran kuljettajan jaloille. Kolmipistevyö takaistuimen keskipaikalla suojaa selvästi kaksipistevyötä paremmin.

Sivutörmäys

Sivutörmäyssuoja ei ollut hyvä, sekä pää että rintakehä olivat vaarassa loukkaantua. Vaikka rintakehää suojaavassa sivuturvatyynyssä on päätä suojaava jatke, tyyny ei suojannut riittävästi kumpaakaan aluetta. Turvatyyny laukesi vaillinaisesti, minkä vuoksi tyyny suojasi ainoastaan mahan aluetta oven sisäpuolisten rakenteiden osumilta.

Lasten turvaistuin

Etumatkustajan turvatyyny on vakiovarusteena, mikä aiheuttaa loukkaantumis- tai hengen vaaran asennettaessa turvaistuin etumatkustajan paikalle. Tästä ei ole 406:ssa varoitusta, vaikka turvatyyny on kytkettävissä pois päältä. Molemmat käytetyt turvaistuimet oli asennettu kasvot menosuuntaan ja suojasivat lapsia, paitsi kolmivuotiaan päätä sivutörmäyksessä.

Törmäys jalankulkijaan

406:n etupää on törmäyksessä erityisen ankara jalankulkijoiden säärille, konepellin tietyt alueet kuitenkin suojasivat päähän kohdistuvissa iskuissa. Peugeotia kehotetaan kiinnittämään enemmän huomiota jalankulkijoiden turvallisuuden parantamiseen.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2001
 • Auton valmistaja:

  Peugeot
 • Malli:

  406
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  3/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä