Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Peugeot 308 CC 2008

etutörmäys 15 (94%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 3
kaikkiaan 36 pistettä
jalankulkijatörmäys 12 (33%)
lasten suoja 34 (69%)

Peugeot 308 CC sai täydet viisi tähteä aikuismatkustajien kolariturvallisuudessa ja kolme tähteä viidestä lapsiturvallisuudessa. Jalankulkijaturvallisuuden testitulos oli kaksi tähteä neljästä.

308 CC:n varustelu sisältää kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt ja päätä suojaavan turvaverhon. Etumatkustajien turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Kaikille matkustajille on turvavyömuistutin. Takaistuimilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, ABS-jarrut, hätäjarrutehostin ja sähköinen jarruvoiman jako.

Etutörmäystesti

308 CC:n matkustamon rakenteet säilyttivät törmäyksessä hyvin muotonsa. Kuljettajan ja etumatkustajan polvien ja reisien suoja oli hyvä. Peugeot pystyi myös näyttämään, että suoja olisi yhtä hyvä erikokoisille sekä erilaisissa asennoissa istuville matkustajille.

Sivutörmäystesti

Täydet pisteet.

Lapsiturvallisuus

Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Tieto turvatyynyn tilasta jää kuitenkin kuljettajalle epäselväksi. Isofix-kiinnikkeiden sijaintia takaistuimilla ei ollut merkitty riittävän selvästi.

Turvavyömuistutin

308 CC:ssä on turvavyömuistutin kaikille matkustajille.

Jalankulkijaturvallisuus

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijasuojasta. Konepeitto arvioitiin kuitenkin heikosti suojaavaksi sekä aikuisen että lapsen todennäköisen pään iskemäkohtien osalta.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2008
 • Auton valmistaja:

  Peugeot
 • Malli:

  308 CC
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  3/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä