Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Peugeot 308 2009

aikuismatkustajien suoja 30/36 (82 %)
lasten suoja 40/49 (81 %)
jalankulkijatörmäys 19/36 (53 %)
turvavarusteet 6/7 (83 %)

Peugeot 308 sai tulokseksi 5 tähteä

Peugeot 308:n tulokset on laskettu uuden arvosteluasteikon mukaisesti. Auto on testattu ensimmäisen kerran vuonna 2007.

Peugeot 308 varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt sekä päätä suojaava turvaverho. Sekä etu- että takaistuimilla on turvavöiden voimanrajoittimet ja turvavyömuistuttimet, joiden lisäksi etuistuimilla on turvavöiden esikiristimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurit lastenistuinta varten. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä.

Aikuismatkustajien suoja

Peugeot pyysi Euro NCAPia arvioimaan 308:n vuoden 2009 vaatimusten mukaan. Vuoden 2007 testeissä mukana ollut kuljettajan polviturvatyyny ei ole enää mukana arvostelussa, sillä sen ei oleteta olevan varusteena tarpeeksi monessa myytävässä autossa. Tämän vuoksi Euro NCAP suoritti uudelleen etutörmäystestin. Lisäksi tehtiin peräänajon piiskaheilahdustesti, jotta tähtiä voitiin antaa vuoden 2009 arvostelun mukaisesti.

Ohjaamo säilytti hyvin muotonsa törmäystilanteessa. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet sekä reidet saivat hyvä suojan. Peugeot pystyi osoittamaan, että suoja olisi yhtä hyvä erikokoisille sekä erilaisissa asennoissa istuville matkustajille. Sivutörmäystestissä Peugeot 308 sai täydet pisteet antamalla hyvän suojan koko vartalolle. Pylvästestissä rintakehän suoja oli heikko. Istuin ja pääntuki antoivat vain vähäisen suojan peräänajoa seuraavassa piiskaheilahdustestissä.

Lasten suoja

Etutörmäystestissä kolmevuotiasta simuloivan nuken pään heilahdus ei ollut liian voimakas (1,5-vuotiasta simuloiva nukke istui selkä menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa). Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin turvaistuimessa. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois lastenistuimen asentamista varten. Kuljettajalle annettava tieto turvatyynyn tilasta ei kuitenkaan ole riittävän selvä. Turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn poiskytkemistä varoittavaa kylttiä ei ole saatavana kaikilla Euroopan kielillä, joten 308 ei saanut siitä pisteitä.

Jalankulkijatörmäys

308:n puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta. Konepeitto antoi pääosin kohtuullisen suojan lapsen pään todennäköisten iskukohtien osalta. Aikuisen pään osalta suoja oli enimmäkseen heikko.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ei ole vakiovarusteena kaikissa 308-malleissa. Se on kuitenkin vakiona suurimmassa osassa myytäviä 308-malleja, joten ajonvakautusjärjestelmä otettiin huomioon Euro NCAPin testeissä. Järjestelmä, jonka avulla kuljettaja voi asettaa auton kulkeman maksiminopeuden, on myös lisävaruste, mutta sen oletetaan olevan vakiona laajasti. Turvavyömuistutin on vakiovaruste kuljettajan ja etumatkustajan istuimilla. Järjestelmä on saatavana lisävarusteena myös takaistuimille, mutta sen ei oleteta olevan vakiona tarpeeksi monessa autossa, jotta se olisi voitu huomioida Euro NCAPin testeissä.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2009
 • Auton valmistaja:

  Peugeot
 • Malli:

  308
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  82 %
 • Lasten turvallisuus:

  81 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  53 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  83 %