Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Peugeot 308 2007

etutörmäys 14 (88%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 34 pistettä
jalankulkijatörmäys 19 (53%)
lasten suoja 39 (80%)

Peugeot 308 sai täydet viisi tähteä aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta, neljä tähteä viidestä lapsiturvallisuudesta sekä kolme tähteä neljästä jalankulkijaturvallisuudesta.

Peugeot 308 varusteluun kuuluvat muun muassa kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho sekä kuljettajan polviturvatyyny. Sekä etu- että takaistuimilla on turvavöiden voimanrajoittimet ja turvavyömuistuttimet, joiden lisäksi etuistuimilla on turvavöiden esikiristimet. Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten ovat sekä etumatkustajan paikalla että takaistuimen reunapaikoilla. Autossa on myös ABS-jarrut ja hätäjarrutustehostin.

Etutörmäystesti

Ohjaamo säilytti hyvin muotonsa törmäystilanteessa. Kojelaudan alaosaan sijoitettu turvatyyny suojasi hyvin kuljettajan jalkoja. Peugeot osoitti, että turvatyyny suojaa sekä testissä käytettyä nukkea pienempiä että isompia henkilöitä, myös eri istuma-asennoissa. Etumatkustaja pysyi hyvin istuimessaan törmäyksen aikana, eivätkä hänen jalkansa osuneet kojelautaan.

Sivutörmäystesti

Peugeot 308 sai täydet pisteet sekä pylväs- että sivutörmäystestissä.

Lapsiturvallisuus

Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois lastenistuimen asentamista varten. Kuljettajalle annettava tieto turvatyynyn tilasta ei kuitenkaan ole riittävän selvä. Etumatkustajan paikan ja takaistuimen reunapaikkojen Isofix-kiinnikkeet oli merkitty epäselvästi.

Turvavyömuistutin

Peugeot 308:ssa on turvavyömuistutin sekä etu- että takaistuimilla, mutta järjestelmä ei vastaa Euro NCAP:n nykyisiä vaatimuksia.

Jalankulkijaturvallisuus

Auton puskuri sai testissä täydet pisteet jalankulkijoiden jaloille tarjoamastaan suojasta. Konepeiton osa, johon lapsijalankulkijan pää törmäystilanteessa todennäköisesti osuisi, arvioitiin suojaukseltaan kohtalaiseksi. Aikuisen jalankulkijan pään suojauksen osalta konepeitto arvioitiin heikoksi.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2007
 • Auton valmistaja:

  Peugeot
 • Malli:

  308
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  3/5 tähteä