Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Peugeot 307 CC 2003

etutörmäys 13 (81%)
sivutörmäys 15 (83%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 1
kaikkiaan 29 pistettä
jalankulkijatörmäys 10 (28%)

307:n vahva matkustamo säilytti rakenteensa ja suojasi hyvin sekä etu- että sivutörmäyksessä. Kuljettajan polvet olivat kuitenkin vaarassa loukkaantua vakavasti ohjauspylvään ja ohjauslukon osumista. Jalkatila säilytti muotonsa törmäyksissä. Etutörmäyksessä puolitoistavuotiaan niskaan kohdistui korkea kuormitus, muuten lapset olivat hyvin suojattuja. Jalankulkijoiden suoja oli tämän luokan autojen keskiarvoa vastaava.

Etutörmäys

Auto testattiin etutörmäyksessä katto alhaalla, sillä näin simuloidaan vaarallisempaa törmäystilannetta. Kori osoittautui erittäin vahvaksi, ja sekä kynnys että pilarit säilyivät ehjinä. Rintakehän kuormitus pysyi pienenä. Jalkatilan muoto säilyi erittäin hyvin ja jalat pysyivät suojattuina. Ohjauspylvään ja ohjauslukon osumat kuitenkin altistivat kuljettajan sääret loukkaantumiselle, polvet olivat sitä vastoin suojassa osumilta.

Sivutörmäys

Sivutörmäys toteutettiin katto ylhäällä, jotta nähtäisiin katon vaikutus kuljettajan pään suojaan. Sivutörmäyssuoja osoittautui hyväksi päätä ja rintakehää suojaavan sivuturvatyynyn ansiosta. Osumat istuimen reunaan ja turvatyynyyn kuormittivat rintakehää muuta vartaloa voimakkaammin.

Lasten turvaistuin

Molemmat turvaistuimet asennettiin kasvot menosuuntaan ja ne kiinnitettiin ISOFIX-kiinnikkeillä ilman yläpuolisia hihnoja. Puolitoistavuotiaan niska oli vaarassa loukkaantua. Molempien lasten päät olivat suojattuina etu- ja sivutörmäyksessä. Vakiovarusteisiin kuuluu matkustajan etuturvatyyny, joka aiheuttaa vaaran sijoitettaessa turvaistuin etumatkustajan paikalle. Matkustajan etuturvatyyny on kytkettävissä manuaalisesti pois päältä. Turvatyynyn poiskytkennästä kertovat kaavio ja tekstivaroitus kojelaudan päädyssä ja matkustajan aurinkolipan kääntöpuolella ilmoittavat kytkimen sijainnin. Kummassakaan ei ole varoitusta loukkaantumis- tai hengenvaarasta sijoitettaessa turvaistuin etumatkustajan paikalle.

Törmäys jalankulkijaan

Aikuisten ja lasten päähän kohdistuneissa iskuissa Peugeot 307 suojasi jonkin verran, mutta puskuri ja konepellin reuna olivat vaarallisia jalankulkijoille.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2003
 • Auton valmistaja:

  Peugeot
 • Malli:

  307 CC
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä