Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Peugeot 3008 2009

aikuismatkustajien suoja 31/36 (86 %)
lasten suoja 40/49 (81 %)
jalankulkijatörmäys 11/36 (31 %)
turvavarusteet 7/7 (97 %)

Peugeot 3008 sai tulokseksi viisi tähteä.

3008:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt sekä päätä suojaava turvaverho. Etuistuinten turvavöissä on esikiristimet ja kaikilla istuimilla on turvavöiden voimanrajoittimet. Takaistuimilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten. Kaikille matkustajille on turvavyömuistutin. Autossa on ajonvakautusjärjestelmä ja nopeudenrajoitin.

Aikuismatkustajien suoja

3008:n matkustamon rakenteet säilyttivät törmäyksessä hyvin muotonsa ja tarjosi molemmille etumatkustajille pääosin hyvän suojan. Matkustajan turvatyyny repeytyi kuitenkin hieman testissä, minkä vuoksi se tyhjeni eri tavoin kuin muut tyynyt. Peugeotin mukaan repeämän aiheutti kojelaudan muotoilu, jonka paranneltu versio on tuotannossa. Repeämällä ei ollut vaikutusta tyynyn antaman suojaan. Testinukeista voitiin havaita, että turvatyynyt antoivat hyvän suojan polville ja reisille. Sivutörmäyksestä 3008 sai täydet pisteet, mutta pylvästestissä rintakehän suoja oli heikko. Peräänajon piiskaheilahduksessa auton antama suoja oli niin ikään heikko, eikä 3008 saanut siitä yhtään pistettä.

Lasten suoja

Kolmevuotiasta lasta simuloiva nukke sai hyvän suojan etutörmäyksessä. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Poiskytketystä turvatyynystä ei kuitenkaan ilmoiteta riittävän selvästi.

Jalankulkijatörmäys

Peugeot 3008:n konepeiton suojan osalta tulos oli kaikkien todennäköisten aikuisen päähän kohdistuvien iskukohtien osalta huono. Lapsen pään kohdalla tulos oli pääosin heikko, mutta konepeiton keskiosissa suoja oli hyvä. Puskuri suojasi hyvin jalankulkijan jalkoja.

Turvavarusteet

Ajonvakautusjärjestelmä on vakiona kaikissa malleissa. Myös kaikkien matkustajien turvavyömuistutin on vakiovaruste. Nopeudenrajoitin on vakiona osassa malleista ja saatavana lisävarusteena muihin.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2009
 • Auton valmistaja:

  Peugeot
 • Malli:

  3008
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  86%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  81%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  31%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  97%
  100%