Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Peugeot 207 CC 2007

etutörmäys 13 (81%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 33 pistettä
jalankulkijatörmäys 16 (44%)
lasten suoja ei testattu

Peugeot 207CC sai aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta täydet viisi tähteä ja jalankulkijaturvallisuudesta kaksi tähteä neljästä. Lapsiturvallisuuden osalta autoa ei pisteytetty ollenkaan.

Etu- ja sivutörmäystestejä tehdessään Euro NCAP säätää auton etuistuimet keskikohtaan istuinten edessä/takana-säätimellä. Peugeotin suosittelemaa turvaistuinta ei kuitenkaan pystytty asentamaan takaistuimille, kun etuistuimet olivat keskiasennossa. Euro NCAP ei halunnut tehdä kompromissia aikuismatkustajien testitulosten validiteetin suhteen siirtämällä etuistuimia eteenpäin, vaan auto testattiin ilman turvaistuimia.

Peugeot 207CC:n varusteluun kuuluvat muun muassa kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheiset etuturvatyynyt, rintakehää ja päätä suojaavat sivuturvatyynyt sekä kuljettajan polviturvatyynyt. Etuistuimilla on turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet sekä turvavyömuistuttimet. Etumatkustajan paikalla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten. Lisäksi autossa on ABS-jarrut ja hätäjarrutehostin.

Etutörmäystesti

Matkustaja oli erittäin hyvin turvavöihin kytkettynä, eivätkä polvet osuneet kojelautaan törmäystilanteessa. Kuljettajan etuturvatyyny ei täyttynyt riittävästi. Polviturvatyyny suojasi kuljettajan polvia ja reisiluita. Peugeotin polviturvatyyny suojaa sekä isoja että pieniä matkustajia kojelaudan kovilta osilta. Testitilanteessa, jossa etumatkustajan paikalla ollut isokokoinen matkustaja istui erittäin edessä, polvet lähellä kojelautaa, polven alapuolelle kohdistui tavallista suurempi paine.

Sivutörmäystesti

Peugeot 207CC sai täydet pisteet sekä sivutörmäys- että pylvästestissä.

Turvavyömuistutin

Peugeot 207CC:ssa on turvavyömuistuttimet etuistuimilla.

Jalankulkijaturvallisuus

Auton puskuri täydet pisteet jalankulkijoiden jaloille tarjoamastaan suojasta.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2007
 • Auton valmistaja:

  Peugeot
 • Malli:

  207 CC
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä