Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Peugeot 2008 2013

aikuismatkustajien suoja 32 pistettä (88 %)
lasten suoja 38 pistettä (77 %)
jalankulkijatörmäys 26 pistettä (72 %)
turvavarusteet 6 pistettä (70 %)

Peugeot 2008 sai tulokseksi 5 tähteä

Peugeot 2008:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet, ja etuistuimissa on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -yläankkurointi turvaistuimille.

Peugeot 2008 on rakenteeltaan lähes identtinen 208-mallin kanssa. Euro NCAP:n selvityksen mukaan monet testitulokset vastaavat toisiaan näissä kahdessa mallissa. 208:n testitulokset on jätetty voimaan niissä kohdin, joissa testit eivät ole muuttuneet merkittävästi vuodesta 2012. Mikäli testi on muuttunut paljon, 2008:lle on tehty uudet testit.

Aikuismatkustajien suoja

208:n testitulokset vastaavat 2008:n suoritusta, joten ne on jätetty voimaan. Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Peugeot osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä rintakehä sai riittävän suojan ja muut vartalonosat hyvän suojan. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli vähäistä. Istuin ja pääntuki antoivat vähäisen suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lapsimatkustajien suoja

208:n testitulokset vastaavat 2008:n suoritusta, joten ne on jätetty voimaan. Kasvot menosuuntaan istuneen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista etutörmäystestissä. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan. Etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois käytöstä, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kytkimen merkinnät eivät kuitenkaan ole yksiselitteisiä, joten järjestelmä jäi ilman pisteitä. Pysyvästi kiinnitetty varoitus varoittaa selvästi turvaistuimen käytöstä etuistuimella silloin, kun turvatyynyä ei ole kytketty pois.

Tarkistusasennuksissa kaikki turvaistuinmallit, joihin 2008:n kiinnikkeet on suunniteltu, saa asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijatörmäys

Tämän osion testimenetelmät ovat muuttuneet 208:n testauksesta, joten 2008:lle tehtiin uudet testit. Konepelti suojasi jalankulkijan päätä hyvin tai riittävästi. Ainoastaan tuulilasinpilareiden ja tuulilasin kohdalla suoja oli huono. Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta. Konepellin etureuna suojasi lantion seutua joko hyvin ja vähäisesti.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste ja vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin on vakiovaruste. Etuistuimet on varustettu turvavyömuistuttimilla.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2013
 • Auton valmistaja:

  Peugeot
 • Malli:

  2008
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  88%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  77%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  72%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  70%
  100%