Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Peugeot 1007 2005

etutörmäys 16 (100%)
sivutörmäys 17 (94%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 3
kaikkiaan 36 pistettä
jalankulkijatörmäys 10 (28%)
lasten suoja 34 (69%)

Peugeot 1007 saavutti testissä parhaan pistetuloksen pikkuautojen luokassa koskaan. Se sai etu- ja sivutörmäystestistä tavoitellun viiden tähden luokituksen. Peugeotin kori osoittautui erittäin vahvaksi ja tarjosi hyvän suojan aikuismatkustajille. Turvavarusteluun kuuluvat kaksivaiheiset etupenkin turvatyynyt, kuljettajan polviturvatyyny sekä etuturvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet. Turvavyömuistutin löytyy auton kaikilta istuimilta. Auton tarjoama lapsimatkustajan suoja oli kaksijakoinen: 1007 tarjosi hyvän suojan hiukan vanhemmalle lapselle, mutta suhteellisen huonon turvan aivan pienimmille. Jalankulkijatestissä auto saavutti 10 pistettä.

Etutörmäys

Auton korissa tapahtui erittäin vähäisiä muodonmuutoksia sekä etulasin että jalkatilan kohdilla. Kaksivaiheiset turvatyynyt, kuljettajan polviturvatyyny ja turvavöiden esikiristimet yhdessä turvapysäyttimien kanssa rajoittivat etusuuntaan tapahtuvaa liikettä törmäyksessä. Yhdessä vakaan korirakenteen kanssa nämä turvajärjestelmät toimivat hyvin, ja pitivät kuljettajan ja matkustajien rintakehään ja jalkoihin kohdistuvan kuormituksen erittäin pienenä. Auton suunnittelussa on huomioitu erityisen hyvin kuljettajan ja etupenkin matkustajan polvien ja reisien suojaus. Jalkatilassa tapahtui hyvin vähäisiä muodonmuutoksia tai painumia.

Sivutörmäys

Toimiva sivutörmäyssuoja käsittää istuimeen asennetut rintakehää suojaavat sivuturvatyynyt sekä turvaverhot. Turvaverhot suojaavat myös takapenkillä matkustavia. Sivutörmäyksessä siirtyi jonkin verran kuormitusta aikuisen testinuken rintakehästä selkärankaan. Tämä vähensi auton saamaa pistemäärää.

Lapsiturvallisuus

Etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä manuaalisesti pois toiminnasta. Kytkinvivusta muistuttaa irrotettavissa oleva tarramerkintä etupenkin matkustajan ovipilarissa. Poiskytketystä turvatyynystä varoittaa kojelaudassa palava merkkivalo. Matkustajan aurinkolipan molemmille puolille on kiinnitetty selkeä varoitus siitä, että lapsen turvaistuinta ei saa asentaa auton etupenkille selkä menosuuntaan. Kumpikin testinukke istui kasvot menosuuntaan asennettussa Britax Römer Duo Plus -istuimessa. Istuimet asennettiin paikoilleen ISOFIX-järjestelmän kiinnityspisteisiin. Pienemmän lapsen päähän ja rintakehään kohdistui suuri kuormitus, mutta molemmat lapset pysyivät hyvin istuimissaan molemmissa törmäystesteissä.

Jalankulkijaturvallisuus

Konepeitto suojasi jonkin verran aikuisen pään iskeytymiskohtaa, mutta hiukan heikommin lapsen pään iskualuetta. Konepeiton etuosa ja sivut tarjosivat heikon suojan, samoin puskuri.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2005
 • Auton valmistaja:

  Peugeot
 • Malli:

  1007
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  3/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä