Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Opel Zafira 2011

aikuismatkustajien suoja 34 pistettä (94 %)
lasten suoja 40 pistettä (83 %)
jalankulkijatörmäys 19 pistettä (53 %)
turvavarusteet 6 pistettä (86 %)

Opel Zafira Tourer sai tulokseksi 5 tähteä

Opel Zafira Tourerin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Zafira Tourerin matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Etumatkustajaa simuloivan testinuken lukemat osoittivat hyvää suojaa kaikille vartalonosille. Ohjauspylvään ja kojelaudan rakenteet eivät aiheuttaneet loukkaantumisriskiä kuljettajan eivätkä etumatkustajan reisille ja polville, joten niiden saama suoja arvioitiin hyväksi. Sivutörmäystestissä kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan, mutta voimakkaammassa pylvästestissä rintakehä sai vähäisen suojan. Etuistuimet ja pääntuet antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä huomioitiin arvioinnissa. Aurinkosuojaan pysyvästi kiinnitetty varoitus varoittaa turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä. Kasvot menosuuntaan istuvan 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken liike ei ollut liiallista. Sivutörmäyksessä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, mikä vähentää pään vaarallista osumista rakenteisiin.

Jalankulkijatörmäys

Aikuisen pään todennäköisten iskukohtien kohdalla konepeitto antoi huonon suojan. Lapsen pään todennäköisissä iskukohdissa suoja oli valtaosin hyvä. Lantionseudun saama suoja oli huono kaikissa testatuissa kohdissa. Puskuri antoi pääosin hyvän suojan jalankulkijan jaloille, mutta joissain kohdissa suoja oli vähäinen tai huono.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste ja se vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin on saatavana vain lisävarusteena. Kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita ja ne vastaavat Euro NCAPin vaatimuksia.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2011
 • Auton valmistaja:

  Opel
 • Malli:

  Zafira
 • Autoluokat:

  Tila-autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  94%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  83%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  53%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  86%
  100%