Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Opel Mokka 2012

aikuismatkustajien suoja 35 pistettä (96 %)

lasten suoja 44 pistettä (90 %)

jalankulkijatörmäys 24 pistettä (67 %)

turvavarusteet 7 pistettä (100 %)

Opel Mokka sai tulokseksi 5 tähteä

Opel Mokkan varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on voimanrajoittimet ja kaikkien paikkojen turvavöissä on esikiristimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurointi lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Opel osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Auto sai sivutörmäyksessä täydet pisteet antamalla hyvän suojan koko vartalolle. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli riittävä ja pään, vatsan seudun sekä lantion saama suoja oli hyvä. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

3-vuotiasta simuloivalle testinukelle törmäystesteissä antamastaan suojasta Mokka sai täydet pisteet. Etutörmäyksessä kasvot menosuuntaan istuneen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan, mikä estää tehokkaasti pään osumista auton rakenteisiin. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää myös selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa selkeän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä sai pisteet tältä osa-alueelta. Pysyvästi kiinnitetty kyltti varoittaa selvästi turvaistuimen käytöstä etuistuimella silloin, kun turvatyynyä ei ole kytketty pois.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri suojasi hyvin jalankulkijan jalkoja useimmissa testatuissa kohdissa ja sai täydet pisteet. Konepellin etureuna sen sijaan suojasi jalankulkijaa huonosti kaikissa testatuissa kohdissa. Useimmissa lapsen pään todennäköisissä iskukohdissa konepelti suojasi hyvin. Aikuisen pään todennäköisissä iskukohdissa suoja oli paikoitellen hyvä, mutta huono tai vähäinen muissa kohdin.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena Mokkassa, ja se vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Kaikkien istuinten turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Myös kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin on vakiovaruste. Mokka ansaitsi täydet pisteet turvavarusteistaan.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2012
 • Auton valmistaja:

  Opel
 • Malli:

  Mokka
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  96%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  90%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  67%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  100%
  100%