Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Opel Insignia 2008

etutörmäys 15 (94%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 35 pistettä
jalankulkijatörmäys 14 (39%)
lasten suoja 39 (80%)

Opel Insignia sai täydet viisi tähteä aikuismatkustajien kolariturvallisuudessa ja neljä tähteä viidestä lapsiturvallisuudessa. Jalankulkijaturvallisuuden testitulos oli kaksi tähteä neljästä.

Insignian turvavarustelu sisältää kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheiset etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt ja päätä suojaavan turvaverhon. Etumatkustajien turvavöissä on esikiristimet ja mukautuvat voimanrajoittimet. Etuistuimilla on turvavyömuistuttimet. Niskatuet suojaavat matkustajien niskaa ja selkärangan yläosaa peräänajossa tapahtuvassa piiskailmiössä. Takaistuimilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, ABS-jarrut, hätäjarrutehostin ja sähköinen jarruvoiman jako.

Etutörmäystesti

Insignian matkustamon rakenteet säilyttivät törmäyksessä hyvin muotonsa. Etuistuinten turvavyöt mukautuvin voimanrajoittimin toimivat riittävän hyvin, jotteivät kuljettajan ja etumatkustajan polvet tai reidet osuneet kojelaudan rakenteisiin. Opel pystyi myös näyttämään, että suoja olisi yhtä hyvä erikokoisille sekä erilaisissa asennoissa istuville matkustajille.

Sivutörmäystesti

Täydet pisteet.

Lapsiturvallisuus

Insignia sai täydet pisteet 3-vuotiaan lapsen suojasta. Pisteitä kuitenkin vähennettiin, koska ohjeet etumatkustajan turvatyynyn kytkemisestä pois päältä selkä menosuuntaan asennettavan lastenistuimen yhteydessä olivat puutteelliset. Myös tieto turvatyynyn tilasta jää kuljettajalle epäselväksi. Isofix-kiinnikkeiden sijaintia takaistuimilla ei ollut merkitty riittävän selvästi.

Turvavyömuistutin

Insigniassa on etumatkustajien turvavyömuistuttimet.

Jalankulkijaturvallisuus

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijasuojasta. Konepeitto arvioitiin kuitenkin heikosti suojaavaksi aikuisen todennäköisen pään iskemäkohtien osalta.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2008
 • Auton valmistaja:

  Opel
 • Malli:

  Insignia
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä