Opel Grandland X

aikuismatkustajien suoja 32,1 pistettä (84%)
lapsimatkustajien suoja 42,8 pistettä (87%)
jalankulkijan suoja 26,8 pistettä (63%)
turvavarusteet 7,2 pistettä (60%)

Opel Grandland X sai tulokseksi 5 tähteä

Opel Grandland X:n turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: ei saatavilla
Polviturvatyyny: ei saatavilla
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: etumatkustaja, takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan. Kuljettajan rintakehän suoja oli vähäistä.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä etu- ja takamatkustajan kaikkien elintärkeiden vartalonosien suoja oli hyvä tai riittävä.

Sivutörmäystestissä kaikkien elintärkeiden vartalonosien suoja oli hyvä ja Grandland X sai täydet pisteet. Sivutörmäystestiä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän suoja oli riittävä ja kaikkien muiden vartalonosien suoja oli hyvä.

Peräänajotestissä etuistuimien ja pääntukien suoja piiskaniskuvammoilta oli hyvä. Myös takaistuinten suoja piiskaniskuvammoilta oli hyvä. Lisävarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmä toimi hyvin taajamanopeuksilla tehdyissä testeissä. Koska järjestelmä ei ole vakiovarusteena, sitä ei ole pisteytetty tässä testissä.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä kuusivuotiasta ja 10-vuotiasta simuloivat testinuket saivat hyvän suojan kaikille elintärkeille vartalonosille lukuun ottamatta kuusivuotiasta simuloivan nuken rintakehää, jonka suoja oli vähäistä.

Sivutörmäystestissä kummankin testinuken elintärkeät vartalonosat saivat hyvän suojan. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, ja järjestelmä sai tästä pisteet. Kaikki turvaistuimet, jotka autoon on tarkoitettu, sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

Konepelti suojasi jalankulkijan päätä valtaosin hyvin tai riittävästi.

Puskurin suoja jalankulkijan jaloille oli hyvä. Myös jalankulkijan lantion saama suoja oli pääosin hyvä. Lisävarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tunnistaa jalankulkijat. Järjestelmä toimi testeissä hyvin. Koska järjestelmä ei ole vakiovarusteena, ei sitä ole pisteytetty tässä testissä.

Turvavarusteet

Vakiovarusteinen aktiivinen kaistavahti varoittaa kuljettajaa, mikäli auto on ajautumassa pois ajokaistalta. Lisävarusteena on myös saatavana kehittyneempi järjestelmä, joka ohjaa auton takaisin kaistalle. Paikallisen nopeusrajoituksen tunnistava nopeusavustin on vakiovarusteena. Lisävarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi maantienopeuksilla tehdyissä testeissä hyvin. Koska järjestelmä ei ole vakiovarusteena, ei sitä ole pisteytetty tässä testissä.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2017
 • Auton valmistaja:

  Opel
 • Malli:

  Grandland X
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  84%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  87%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  63%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  60%
  100%