Opel Frontera 2002 | Autoliitto

Olet täällä

Opel Frontera 2002

Aikuisten turvallisuus
Lasten turvallisuus
-
Jalankulkijoiden turvallisuus

Törmäystestin pisteet:

 

etu 5 (31%)
sivu 16 (89%)
kaikkiaan 21 (62%)
jalankulkija 2 (6%)

Frontera on mallina vanhentunut, ja etutörmäystestin tulos jäi huonoksi. Kokonsa vuoksi Fronteralta odotettiin hyvää sivutörmäyssuojaa ja tulos olikin hyvä. Matkustamon rakenne muuttui epävakaaksi ja ohjauspyörän pystysuora liike vaaransi kuljettajan, jolla oli riski loukkaantua rintakehästä, jaloista ja oikeasta säärestä. Lasten turvaistuinten antama suoja oli kyseenalainen. Jalankulkijoiden suojaa ei ole otettu huomioon Fronteran suunnittelussa.
 

Etutörmäys

 

Kuljettajaa ympäröivät rakenteet luhistuivat ylä- ja alapuolelta, minkä johdosta loukkaantumisriski kasvoi. Matkustamo oli selvästi epävakaa ja jalkatilan muoto muuttui huomattavasti. Poljinten pitkä liike taaksepäin vaaransi kuljettajan jalat ja sääret. Kuljettajan polvia uhkasivat kojelaudan takaiset kovat rakenteet, matkustajan puolella näitä vaaratekijöitä ei ollut. Takaistuimen keskipaikan lantioturvavyö suojaa merkittävästi kolmipisteturvavyötä heikommin.
 

Sivutörmäys

 

Fronteran koon vuoksi törmäysenergia kohdistuu selvästi kuljettajan alapuolelle, ja testinuken kuormitus on pieni. Jopa ilman sivuturvatyynyjä tulos tästä testistä on hyvä.
 

Lasten turvaistuin

 

Molemmilla lapsitestinukeilla käytettiin samaa Opel-merkkistä turvaistuinta. Näiden kiinnitys turvaöihin ja suojusten käyttö havaittiin epäselviksi. Istuinten merkinnät olivat irrotettavissa, samoin turvatyynyvaroitus, joka ei sisältänyt mainintaa loukkaantumis- tai hengenvaarasta asennettaessa turvaistuin etumatkustajan paikalle. Lasten suoja oli kyseenalainen suurten kuormitusten vuoksi.
 

Törmäys jalankulkijaan

 

Vain kolme osumakohtaa 18:sta antoi pisteitä, joten Fronteran etupään suoja jalankulkijoille on heikko. Malli on jo vanhentunut ja Opelilta odotetaan parannuksia Fronteran korvaavan mallin myötä.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Jaa muillekin