Opel Crossland X

aikuismatkustajien suoja 32,6 pistettä (85%)
lapsimatkustajien suoja 41,2 pistettä (84%)
jalankulkijan suoja 26,1 pistettä (62%)
turvavarusteet 7,0 pistettä (57%)

Opel Crossland X sai tulokseksi 5 tähteä

Opel Crossland X:n turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja
Polviturvatyyny: ei saatavilla
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan kaikki vartalonosat saivat hyvän tai riittävän suojan. Takamatkustajan vartalonosien suoja oli joko hyvää tai riittävää, mutta rintakehän suoja oli vähäistä.

Sivutörmäystestissä ja sivutörmäystestiä voimakkaammassa pylvästestissä Opel suojasi hyvin kaikkia elintärkeitä vartalonosia ja sai täydet pisteet.

Peräänajotestissä etuistuimet ja pääntuet suojasivat piiskaniskuvammoilta hyvin. Takaistuinten pääntukia ei voinut asettaa riittävän korkealle, ja suoja piiskaniskuvammoilta oli huono. Lisävarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmää ei ole pisteytetty tässä testissä.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä 10-vuotiasta ja kuusivuotiasta simuloivat testinuket saivat hyvän tai riittävän suojan kaikkiin vartalonosiin.

Sivutörmäystestissä suoja oli hyvä kummankin nuken kaikille vartalonosille, ja Crossland X sai täydet pisteet. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, ja järjestelmä sai tästä pisteet. Takaistuimen keskipaikalla ei tule käyttää turvavyökiinnitteisiä turvaistuimia. Kaikki turvaistuimet, jotka autoon on tarkoitettu, sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

Konepelti suojasi jalankulkijan päätä valtaosin hyvin tai riittävästi.

Puskurin suoja jalankulkijan jaloille oli hyvä kaikissa testatuissa kohdissa ja sai täydet pisteet. Myös jalankulkijan lantion suoja oli valtaosin hyvä.

Lisävarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee niin jalankulkijat kuin toiset ajoneuvot. Järjestelmää ei ole pisteytetty tässä testissä.

Turvavarusteet

Nopeusavustin tunnistaa kulloinkin voimassa olevan nopeusrajoituksen ja ilmoittaa sen kuljettajalle, joka voi asettaa nopeudenrajoittimen tähän nopeuteen. Vakiovarusteinen aktiivinen kaistavahti varoittaa kuljettajaa, mikäli auto on ajautumassa pois ajokaistalta. Lisävarusteista automaattista hätäjarrutusjärjestelmää ei ole pisteytetty tässä testissä.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2017
 • Auton valmistaja:

  Opel
 • Malli:

  Crossland X
 • Autoluokat:

  Tila-autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  85%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  84%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  62%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  57%
  100%