Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Opel Corsa 2014

aikuismatkustajien suoja 30 pistettä (79 %)
lasten suoja 38 pistettä (77 %)
jalankulkijan suoja 26 pistettä (71 %)
turvavarusteet 7 pistettä (56 %)

Opel Corsa sai tulokseksi 4 tähteä

Opel Corsan varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot edessä ja takana sekä sivuturvatyynyt edessä. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet, ja kaikkien paikkojen turvavöissä on voimanrajoittimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille. Isofix-kiinnikkeet saa lisävarusteena myös etumatkustajan istuimelle.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Opel osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä kaikki elintärkeät vartalonosat saivat hyvän suojan lukuun ottamatta rintakehää, jonka suoja oli riittävä. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehä sai heikon suojan, mutta muut vartalonosat saivat hyvän suojan. Etuistuimet antoivat vähäisen suojan ja takaistuimet huonon suojan peräänajoa seuraavaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lapsimatkustajien suoja

Corsa sai täydet pisteet selkä menosuuntaan istuneelle 1,5-vuotiasta lasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. Kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa olleen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista, mutta niskaan ja rintakehään kohdistui hieman liian kovia voimia. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin turvaistuimissaan, mikä ehkäisee pään osumista auton koviin rakenteisiin.

Etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois käytöstä, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa selkeän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä sai pisteet. Autoon saa asennettua kunnolla kaikki turvaistuimet, joille auton kiinnikkeet on suunniteltu. Testissä kuitenkin huomattiin, että Britax-Römer Duo Plus -turvaistuimen kiinnittäminen etuistuimelle lisävarusteena saataviin Isofix-kiinnikkeisiin oli hankalaa.

Jalankulkijan suoja

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta. Konepellin etureuna antoi hyvän suojan lantiolle lähes kaikissa testatuissa kohdissa. Konepellin jalankulkijan päälle antama suoja vaihteli hyvän ja riittävän välillä. Suoja oli huono vain tuulilasin alareunan ja sen pilareiden kohdalla.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin on lisävaruste. Se oli mukana arvioinnissa, koska sen odotetaan olevan useimmissa myydyissä Corsa-malleissa. Järjestelmä vastasi Euro NCAP:n vaatimuksia. Automaattista hätäjarrutusjärjestelmää ei ole saatavilla. Kaistavahti on lisävaruste. Järjestelmän ei kuitenkaan odoteta ylittävän Euro NCAP:n asennusmäärävaatimuksia, joten sitä ei huomioitu arvostelussa.

Kokonaisarvio:

4/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2014
 • Auton valmistaja:

  Opel
 • Malli:

  Corsa
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  79%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  77%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  71%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  56%
  100%