Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Opel Corsa 2006

etutörmäys 15 (94%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 1
kaikkiaan 34 pistettä
jalankulkijatörmäys 19 (53%)
lasten suoja 32 (65%)

Opel Corsa sai täydet viisi tähteä viidestä aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta. Lapsiturvallisuudesta autolle annettiin kolme tähteä viidestä, ja jalankulkijaturvallisuudesta tulos oli kolme tähteä neljästä.

Opel Corsa oli varustettu muun muassa kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheisilla turvatyynyillä, sivuturvatyynyillä, päätä suojaavalla turvaverholla, edessä istuvien turvavöiden kaksinkertaisilla esikiristimillä ja voimanrajoittimilla takaistuimen reunapaikoilla sekä etuistuimilla. Takaistuimien reunapaikoilla oli Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten ja kuljettajan paikalla turvavyömuistutin. Autossa oli lisäksi ABS-jarrut ja ylinopeudesta varoittava järjestelmä.

Etutörmäystesti

Kuljettajan turvavyön kaksinkertaiset esikiristimet estivät testinuken polvia osumasta kojelautaan. Kuljettajan etutörmäystyyny sen sijaan tyhjentyi törmäyshetkellä, minkä vuoksi testinuken pää osui ohjauspyörään. Tästä huolimatta pään suojaus määriteltiin kuitenkin riittäväksi. Etumatkustajan suojasta Corsa sai täydet pisteet.

Sivutörmäystesti

Auto sai täydet pisteet sekä sivutörmäys- että pylvästestistä.

Lapsiturvallisuus

Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois päältä. Tästä kerrottiin kuitenkin liian epäselvästi. Takaistuimen reunapaikoilla olevien Isofix-kiinnikkeiden sijainti oli sekin epäselvästi merkitty.

Turvavyömuistutin

Opel Corsassa on turvavyömuistutin vain kuljettajan paikalla. Muistutin täytti EuroNCAP:n vaatimukset.

Jalankulkijaturvallisuus

Eniten parannettavaa löytyi puskurista ja konepeitosta, minkä takia Corsa sai tästä osiosta keskinkertaisen arvosanan. Erityisesti konepeiton reuna oli jalankulkijalle vaarallinen.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2006
 • Auton valmistaja:

  Opel
 • Malli:

  Corsa
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  3/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  3/5 tähteä