Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Opel Astra GTC 2011

aikuismatkustajien suoja 33 pistettä (91 %)
lasten suoja 39 pistettä (79 %)
jalankulkijatörmäys 18 pistettä (50 %)
turvavarusteet 5 pistettä (71 %)

Opel Astra GTC sai tulokseksi 5 tähteä

Opel Astra GTC:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Astra GTC:n matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Opel osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Sekä sivu- että pylvästörmäyksessä rintakehän saama suoja oli vähäistä. Sen sijaan etuistuimet ja pääntuet antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Kasvot menosuuntaan istuvan 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken liike ei ollut liiallista. Sivutörmäyksessä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, mikä vähentää pään vaarallista osumista rakenteisiin. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja ei kuitenkaan saa riittävän selvää tietoa turvatyynyn tilasta. Pysyvästi kiinnitetty varoitus varoittaa turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä.

Jalankulkijatörmäys

Aikuisen pään todennäköisten iskukohtien kohdalla konepeitto antoi huonon suojan, eikä Astra GTC saanut osiosta yhtään pistettä. Lapsen pään todennäköisissä iskukohdissa suoja oli puolestaan hyvä, mistä myönnettiin täydet pisteet. Puskuri antoi hyvän suojan jalankulkijan jaloille, mutta huonon suojan lantion seudulle.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste ja se vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin on saatavana vain lisävarusteena, eikä sitä arvioitu testeissä. Ainoastaan etuistuimien turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoittesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2011
 • Auton valmistaja:

  Opel
 • Malli:

  Astra GTC
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  91%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  79%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  50%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%