Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Opel Astra 2009

aikuismatkustajien suoja 34/36 (95 %)
lasten suoja 41/49 (84 %)
jalankulkijatörmäys 16/36 (46 %)
turvavarusteet 5/7 (71 %)

Opel Astra sai tulokseksi 5 tähteä

Opel Astran varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan yksivaiheiset etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt ja päätä suojaava turvaverho. Etuistuimilla on turvavöiden kaksoisesikiristimet ja turvavöiden voimanrajoittimet. Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurit lastenistuinta varten sijaitsevat takaistuimen reunapaikoilla. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja turvavyömuistuttimet etuistuimilla.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamo säilytti etutörmäyksessä hyvin muotonsa, ja tuulilasin pilari liikkui taaksepäin vain 2 millimetriä. Turvavöiden kaksoisesikiristimet suojelivat nukkeja hyvin, ja tulokset osoittavat, että kuljettajan ja etumatkustajan polvet sekä reisiluut saivat hyvän suojan. Opel pystyi osoittamaan, että turvatyyny suojaisi erikokoisia ja eri istuma-asennoissa istuvia matkustajia yhtä tehokkaasti. Astra sai maksimipisteet etumatkustajan suojasta etutörmäyksessä. Sivutörmäystestissä auto antoi riittävän suojan rintakehälle ja voimakkaammassa pylvästestissä vähäisen suojan. Molemmissa testeissä kaikki muut kehon osat olivat hyvin suojatut. Peräänajoa seuraavassa piiskaheilahdustestissä suoja oli hyvä.

Lasten suoja

Etu- ja sivutörmäyksessä Astra sai täydet pisteet 3-vuotiasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. Testinuken pään liike eteenpäin oli hyvin hallittu. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin turvaistuimessa. Etuistuimen turvatyyny voidaan kytkeä pois käytöstä, jolloin selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen käyttö on mahdollista. Kuljettajalle annettava tieto turvatyynyn tilasta ei kuitenkaan ole riittävän selkeä. Selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen asentamisesta seuraavat vaarat, ellei turvatyynyä kytketä pois päältä, on selkeästi kuvattu matkustajan aurinkovisiiriin liitetyssä kyltissä.

Jalankulkijatörmäys

Auton puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta. Sen sijaan konepeiton etuosien antama suoja oli huono eikä saanut Euro NCAPin testeissä pisteitä. Konepeiton osat, joihin lapsen pää todennäköisesti iskeytyisi, arvosteltiin suojaukseltaan vähäisiksi. Aikuisen pään todennäköisten iskukohtien osalta suojaus oli huono.

Turvavarusteet

Kaikki mallit on varustettu elektronisella ajonvakautusjärjestelmällä sekä kuljettajan ja etumatkustajan istuinten turvavyömuistuttimilla.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2009
 • Auton valmistaja:

  Opel
 • Malli:

  Astra
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  95 %
 • Lasten turvallisuus:

  84 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  46 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  71 %