Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Opel Adam 2013

aikuismatkustajien suoja 31 pistettä (87 %)
lasten suoja 35 pistettä (72 %)
jalankulkijatörmäys 24 pistettä (65 %)
turvavarusteet 7 pistettä (81 %)

Opel Adam sai tulokseksi 4 tähteä

Opel Adamin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -yläankkurointi turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saavat hyvän suojan. Opel osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä Adam suojasi hyvin kaikkia muita vartalonosia paitsi rintakehää, joka kuitenkin sai riittävän suojan. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä testinuket osoittivat rintakehän suojan heikoksi. Muut vartalonosat saivat hyvän suojan. Etuistuimet ja pääntuki antoivat vähäisen suojan peräänajon aiheuttamaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lasten suoja

Etutörmäystestissä sekä 1,5-vuotiasta että 3-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan kasvot menosuuntaan asennetuissa turvaistuimissa. Rintakehät saivat kohtalaisen suojan. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, mikä ehkäisee tehokkaasti lapsen pään osumista auton rakenteisiin. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää myös selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa hyvin tietoa turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä palkittiin testissä. Takaistuimen reunapaikoille ei saa asennettua painoryhmän 2+3 turvaistuimia. Muut turvaistuimet, joihin auton kiinnitykset on suunniteltu, voidaan asentaa ilman ongelmia.

Ennen valmistenumeroa W0L0MAP08E6000067 valmistettujen Opel Adam -mallien ohjekirjoissa kerrotaan hieman eri tavalla painoryhmän 2+3 turvaistuimien asennuksesta etumatkustajan istuimelle kuin sen jälkeen valmistetuissa malleissa.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri sai täydet pisteet sen antamasta suojasta jalankulkijan jaloille. Konepellin etureuna suojasi hyvin joissain kohdin, mutta antoi huonon suojan ulkoreunoissa. Kolmessa kohdassa, joihin lapsen pää todennäköisimmin iskeytyisi, konepelti suojasi hyvin, riittävästi ja vähäisesti. Tuulilasi suojasi hyvin pitkien jalankulkijoiden päätä. Tuulilasin pilarit ja alareuna suojasivat huonosti päätä.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena ja vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia. Kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettaman huippunopeudensäädin vastasi Euro NCAP:n järjestelmälle asettamia vaatimuksia.

Kokonaisarvio:

4/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2013
 • Auton valmistaja:

  Opel
 • Malli:

  Adam
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  87 %
 • Lasten turvallisuus:

  72 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  65 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  81 %