Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Nissan X-Trail 2014

aikuismatkustajien suoja 33 pistettä (86 %)
lasten suoja 41 pistettä (83 %)
jalankulkijatörmäys 27 pistettä (75 %)
turvavarusteet 10 pistettä (75 %)

Nissan X-Trail sai tulokseksi 5 tähteä

Nissan X-Trailin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot edessä ja takana sekä ja sivuturvatyynyt edessä. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Keski-istuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Nissanissa erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäyksessä suoja oli hyvä kaikille vartalonosille ja X-Trail sai täydet pisteet. Jopa tätä voimakkaammassa pylvästestissä kaikki muut vartalonosat saivat hyvän suojan paitsi rintakehä, jonka suoja oli riittävä. Etuistuimet ja niiden pääntuet antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaniskuvammaa vastaan. Sen sijaan takaistuimet antoivat vähäisen suojan.

X-Trailiin on saatavilla automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä, joka auttaa välttämään tai vähentämään peräänajokolareita. Tämä auttaa osaltaan vähentämään piiskaniskuvammojen syntymistä. Koska järjestelmä ei ole vakiovaruste, sitä ei huomioitu arvostelussa.

Lapsimatkustajien suoja

X-Trail sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta lasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. Kasvot menosuuntaan asetetussa turvaistuimessa olleen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista, vaikka niskaan kohdistui hieman liian kova voima. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin turvaistuimissaan, mikä ehkäisee pään osumista auton koviin rakenteisiin.

Etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois käytöstä, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa selkeän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä sai pisteet. Autoon saa asennettua kunnolla kaikki turvaistuimet, joille auton kiinnikkeet on suunniteltu.

Jalankulkijatörmäys

Etupuskuri antoi hyvän suojan jalankulkijan jaloille kaikissa testatuissa kohdissa ja sai täydet pisteet. Konepellin etureunan antama suoja vaihteli hyvän ja riittävän välillä. Konepelti suojasi jalankulkijan päätä riittävästi lähes kauttaaltaan. Ainoastaan tuulilasin jäykkien tuulilasinpilareiden kohdalla suoja oli heikko.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste. Turvavyömuistutin on vakiovaruste etuistuimilla ja toisella penkkirivillä. Kolmannelle penkkiriville muistutin on saatavilla lisävarusteena. Autossa on kamera, joka tunnistaa nopeusrajoitusmerkit ja antaa tiedon kuljettajalle näytöllä. Kuljettaja voi halutessaan asettaa vakionopeussäätimen sen mukaan. Järjestelmä vastasi Euro NCAPin järjestelmälle asettamia vaatimuksia ja sai pisteet. X-Trailiin saa lisävarusteena automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän. Sen odotetaan olevan useimmissa myytävissä X-Traileissa, joten järjestelmä arvioitiin ja se sai pisteet. Myös lisävarusteisen kaistavahdin asennusmäärien odotetaan vastaavan Euro NCAPin vaatimuksia.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2014
 • Auton valmistaja:

  Nissan
 • Malli:

  X-Trail
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  86%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  83%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  75%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  75%
  100%